Home Zoek

Geef een zoekterm op ( 441 resultaten )

Verfijn zoekresultaten
Werk en cao
wat staat verpleegkundigen te wachten in 2017?

2017 Wat staat ons te wachten dit jaar?

Beroepsprofielen, cao, inspectiebezoek: voor iedereen die zich afvraagt wat 2017 in petto heeft voor verpleegkundigen: een greep uit de verwachte ontwikkelingen.
Ouderenzorg
Frans Hoogeveen spreker palliatieve zorg

Interview Frans Hoogeveen: intimiteit bij dementie

Frans Hoogeveen is expert op het gebied van dementie. Wat kan deze ouderenpsycholoog ons leren over de omgang met seksualiteit en intimiteit bij dementie?
Bejegening
ethisch verpleegkundig dilemma

Dilemma: Cliënt wil mij als enige zorgverlener

Een cliënte wil dat alleen wijkverpleegkundige Olga haar ulcus cruris komt verzorgen. Moet Olga hiermee instemmen? We bespreken de casus volgens de methode Moreel Beraad.
Medicatie
Medicinale cannabisflos

Medicinale cannabis: wat je moet weten als verpleegkundige

Patiënten die kampen met chronische pijn of misselijkheid kunnen baat hebben bij medicinale cannabis. Ook kan het de eetlust opwekken. Wat moet je weten over dit - nog niet breed ingezette - middel?
Wondzorg
Soorten wondverbanden wondzorg Nursing voor verpleegkundigen

Verpleegkundige topzorg: kennis delen in de wondzorg

Er gaat veel geld om in de zorg voor patiënten met complexe wonden. Op deze kosten zou je flink kunnen besparen als je de kwaliteit van zorg opschroeft. Dat is althans de verwachting van de pilot Verpleegkundige Topzorg. ‘Wij willen specialistische kennis over wondzorg delen met de héle zorgketen.’
Patiëntveiligheid
evidence based practice

EBP: mag patiënt zonder mictie naar huis?

Mogen patiënten na algehele anesthesie zonder mictie naar huis, of is het risico op urineretentie te groot? Collega's zochten het uit.
De Verpleegkundige
Verpoleegkundige Roos heeft een speciale band met een patiënt

Impact: Balletmeisjes

Als blijkt dat een van de patiënten van Roos Schrijer vroeger balletjuf was, hebben ze gelijk een band.
Verpleegtechnische handelingen
verpleegkundige legt een infuus aan bij een oudere patient.

8 vragen over het prikken van een infuus

Op de juiste manier een infuus prikken zonder dat de patiënt er al te veel hinder van ondervindt, is niet gemakkelijk. We vroegen verpleegkundigen welke vragen zij hierover hebben, en legden deze voor aan Alfred de Jong, docent en anesthesieverpleegkundige en Christel Janssens, verpleegkundig specialist van het IV Katheterteam.*
Patiëntveiligheid
Wetenschap

Wetenschap: het nut van werken met indicatoren

Beperk het aantal indicatoren om de kwaliteit van de verpleegkundige zorg te meten en geef verpleegkundigen inzicht in het nut van indicatoren. Dat bepleit gezondheidswetenschapper Dewi Stalpers in haar proefschrift over de effectiviteit en bruikbaarheid van kwaliteitsindicatoren in ziekenhuizen.
Werk en cao
Nachtdiensten bleken geen effect te hebben op het aantal ziekmeldingen

Korte rusttijd tussen diensten: vaker ziek

Verpleegkundigen die minder dan elf uur rusttijd krijgen tussen diensten, melden zich vaker ziek. Dat blijkt uit Noors onderzoek. Tot verbazing van de onderzoekers hadden nachtdiensten geen effect op het aantal ziekmeldingen.

Verfijn de zoekresultaten