Home Zoek

Geef een zoekterm op ( 536 resultaten )

Verfijn zoekresultaten
Medicatie
oxazepam

Medicijnquiz: oxazepam

Artsen schrijven oxazepam voor bij angstgevoelens en gespannenheid, slapeloosheid en alcoholontwenning. Test je kennis over oxazepam en verdien in één moeite door een accreditatiepunt voor het kwaliteitsregister V&V.
Laatste levensfase

Impact: Zonder woorden

Was er maar een protocol voor wat je moet zeggen als je alleen bent met een stervende patiënt, verzucht student Lotte Stevens.
De Verpleegkundige

Getroffen door je eigen specialisme

Het zal je maar gebeuren. Je werkt op een gespecialiseerde afdeling en blijkt dezelfde ziekte te hebben als de patiënten die je verpleegt. Het overkwam Nadine, Janny en Riana.
Wondzorg
Casus wondzorg

Wondcasus: Skin tear na val van een stoel

Mevrouw De Vries heeft een skin tear. De genezing verloopt met horten en stoten; er is sprake van infectie, necrose en hypergranulatie.
Ziektebeelden
Verpleegkundige controleert bloedglucose bij patiënt

9 weetjes over perioperatieve diabeteszorg

Nuchter zijn, medicatie, een infectie: een operatie en ziekenhuisopname kan grote invloed hebben op diabetespatiënten. Waar moet je op letten als verpleegkundige op de afdeling?
EBP

EBP: depressieve symptomen bij chronische hemodialyse-patiënten

Depressie komt voor bij 25 tot 50 procent van de chronische hemodialyse (CHD)-patiënten.
Verpleegtechnische handelingen

Continu meten van vitale functies: zin en onzin

Heeft het viermaal daags meten van vitale functies zin? Veel verpleegkundigen hebben moeite met het routinematige aspect hiervan. Mogelijk alternatief: het continu meten via nieuwe technologie.
Opleiding en deskundigheid

Wetenschap: verpleegkundigen zijn verdeeld over feedback

Verpleegkundigen zijn verdeeld over het nut van feedback over kwaliteitsindicatoren op de afdeling, en denken dat het goed zou zijn om deze feedback uitgebreider te bespreken binnen het team.
Tuchtrecht
reanimatiezaak

Verpleegkundige geschrapt om niet reanimeren: terecht?

Een verpleegkundige is ontslagen en geschrapt uit het BIG-register, omdat zij een patiënt niet reanimeerde. De zaak doet veel stof opwaaien.
Verpleegtechnische handelingen

6 vragen over perifere infuuszorg

Hoe vaak moet je een niet-actief infuus spoelen, hoe krijg je luchtbellen uit de lijn? Infuusdeskundigen geven antwoord op deze en andere veel gestelde vragen over (perifere) infuustechnologie.

Verfijn de zoekresultaten