Home Zoek

Geef een zoekterm op ( 433 resultaten )

Verfijn zoekresultaten
Wetenschap

Wetenschap: invloed theater op welbevinden bij dementie

Gezondheidswetenschapper Marijke van Haeften-van Dijk deed onderzoek naar methoden voor het bevorderen van de sociale participatie van mensen met dementie.
Werk en cao

Nieuwe cao VVT 2016-2018: loonsverhoging en ORT over verlof

Er ligt een onderhandelaarsakkoord voor een nieuwe cao VVT. Hierin zijn afspraken gemaakt over een loonsverhoging en de onregelmatigheidstoeslag. De grootste vakbond, FNV Zorg en Welzijn, ondertekende het akkoord niet.
De Verpleegkundige

Impact: ‘Gij zult niet aanraken’

Long- en oncologieverpleegkundige Fleur Kloosterman vertelt over die ene patiënt die ze nooit zal vergeten.
Wondzorg

Skin grafts: wat zijn de mogelijkheden?

Een huidtransplantatie spreekt tot de verbeelding: skin grafts of huidenten geven wondheling een boost en kunnen helpen om grote wonden in enkele weken te laten sluiten waar dat anders maanden zou duren. Wat is zoal mogelijk? Een overzicht.
Laatste levensfase

Interview Sander de Hosson: ‘Verpleegkundigen hebben palliatieve zorg al meer omarmd dan artsen’

In korte tijd heeft longarts Sander de Hosson zich ontwikkeld tot het gezicht van de palliatieve zorg in Nederland. Volgens hem is er nog een wereld te winnen. ‘In geboortezorg wordt volop geïnvesteerd, maar de zorg voor stervenden is een ondergeschoven kindje.’
Patiëntveiligheid

Tips: schoonmaken werkblad van de medicijnkamer

Gebruik voor het schoonmaken van het werkblad in de medicijnkamer geen sopdoekjes, maar microvezeldoekjes. Ook alcohol maakt niet goed schoon. Dat blijkt uit een veegproeventest in Amersfoort.
Bejegening
ethisch verpleegkundig dilemma

Ethiek: rust geven of activeren?

Het stimuleren van zelfmanagement en eigen verantwoordelijkheid van je patiënt kan in de praktijk leiden tot ethische dilemma’s. Zoals bij verpleegkundige in de wijk Fatima, die het belangrijk vindt dat de bedlegerige mevrouw Van der Sluis zelf eet en zichzelf wast.
Bejegening

Motivational interviewing door verpleegkundigen

Hoe beweeg je patiënten – bijvoorbeeld met diabetes - om hun ongezonde gedrag te veranderen? Motivational interviewing of motiverend interviewen (MI) kan daarbij helpen.
EBP
evidence based practice

EBP: welk middel is het meest geschikt voor darmvoorbereiding?

P: Volwassen patiënten die een coloscopie ondergaan I: Voorbereiding patiënten met Picoprep® C: Voorbereiding patiënten met Moviprep® O: Effectiviteit, patiëntvriendelijkheid, bijwerkingen, kosten
Bejegening

Omgaan met patiënten met de Roos van Leary

De Roos van Leary kan verpleegkundigen helpen bij het omgaan met 'lastige' patiënten.

Verfijn de zoekresultaten