Home Zoek

Geef een zoekterm op ( 426 resultaten )

Verfijn zoekresultaten
Verpleegtechnische handelingen

EBP: is hydreren na autologe stamceltransplantatie zinvol?

evidence based practice
Op de afdeling hematologie van het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein krijgen patiënten een autologe stamceltransplantatie voor de behandeling van bijvoorbeeld multiple myeloom of lymfeklierkanker.
Ouderenzorg

Mantelzorg tegen decubitus

Door de patiënt en zijn mantelzorger te betrekken bij decubituspreventie, vergroot je de kans op succes. Hoe motiveer je hen daartoe?
Voeding

Goede voeding bij wondzorg

Eiwitten, calorieën, koolhydraten, vetten, vitaminen, mineralen en vocht: voor een goede en snelle wondgenezing zijn ze essentieel. Maar waarom eigenlijk?
Laatste levensfase

Wetenschap: besluitvorming rond palliatieve chemotherapie

Wetenschap
Hoe worden beslissingen over het al dan niet starten van palliatieve chemotherapie genomen? Gezondheidswetenschapper Linda Brom onderzocht de patiëntenparticipatie bij medische besluitvorming.
Wondzorg

Casus wondzorg: hyperbare zuurstoftherapie maakt het verschil

Hyperbare zuurstoftherapie kan uitkomst bieden bij complexe, chronische wonden, zoals late radiatieschade en diabetische wonden. Hieronder drie casussen, waarbij hyperbare zuurstoftherapie het laatste redmiddel was.
Opleiding en deskundigheid

Vijftig-plus studenten verpleegkunde

Onlangs stelde een gezondheidseconoom voor om verpleegkundigen de mogelijkheid te geven zich om te scholen na hun vijftigste, om gezondheidsschade door hun werk te voorkomen.1 Ina, Louise, Dirk en Patrick begónnen juist na hun vijftigste nog met de opleiding tot verpleegkundige.
Ouderenzorg

Ethiek: Pacemaker bij dementerende patiënt?

ethisch verpleegkundig dilemma
Een kwetsbare dementerende patiënt van 93 jaar wordt opgenomen voor plaatsing van een pacemaker. Is dit medisch en ethisch verantwoord?
Voeding

Tips: voldoende vocht geven aan ouderen

Als het tropisch warm is, ligt uitdroging op de loer. Niet direct voor de gezonde mens, maar wel voor chronisch zieken en ouderen. Wat gebeurt er in het lichaam bij dehydratie? En hoe herken en behandel je ernstig vochttekort?
EBP

EBP: hoe lang bedrust na diepe liesklierdissectie?

evidence based practice
In deze evidence based practice casus onderzoeken verpleegkundigen op de afdeling chirurgische oncologie hoe lang patiënten na een diepe liesklierdissectie bedrust moeten hebben.
Medicatie

Overzicht van veel gebruikte antibiotica

Antibioticaresistentie is een groeiend probleem voor de gezondheid van mens en dier. Toch zijn antibiotica nog altijd hard nodig voor de bestrijding van infecties door bacteriën.

Verfijn de zoekresultaten