Home Zoek

Geef een zoekterm op ( 580 resultaten )

Verfijn zoekresultaten
Ouderenzorg

Fysiologische veranderingen bij het ouder worden

Het ouder wordende lichaam ondergaat allerlei fysiologische veranderingen waar je als verpleegkundige alert op moet zijn. Een aantal daarvan hebben we op een poster gezet.
Medicatie

Medicijnquiz: metoclopramide

Metoclopramide wordt voorgeschreven bij misselijkheid en braken. Test je kennis over dit middel en verdien een accreditatiepunt voor het kwaliteitsregister V&V.
Ouderenzorg

Wetenschap: Simpel EEG kan delier ontdekken

Numan en collega’s onderzochten hoe succesvol drie Nederlandse ziekenhuizen delier opsporen. De resultaten vallen tegen: delierexperts zijn het in ongeveer twee op de tien gevallen niet eens of een patiënt een delier heeft of niet. Verpleegkundigen op de IC screenen bij ongeveer de helft van de patiënten op delier, op de verpleegafdeling gebeurt dat zelfs […]
Ziektebeelden

5 vragen over sepsis

Onlangs kreeg een verpleegkundige een waarschuwing omdat ze niet tijdig een sepsis had herkend. En het ís ook een lastig te herkennen aandoening. Terwijl snel ingrijpen juist veel effect heeft op de overlevingskansen van de patiënt.
De Verpleegkundige

Impact: Dood en verderf

Na het overlijden van een jonge moeder op de IC heeft verpleegkundige George het zwaar. Bestaat zijn beroep echt alleen uit dood en verderf?
De Verpleegkundige

Herintreders in de zorg

Sommige collega’s verlaten het vak, om jaren later weer terug te komen. Wat deden ze in de tussentijd en hoe is het om na zo’n lange periode opnieuw aan het bed te staan? Dia, Alita, Beatrijs en Aleida doen hun verhaal.
Bejegening

#wetoo: seksuele intimidatie bij verpleegkundigen

Seksueel getinte opmerkingen van patiënten: de een doet het af met een grapje, de ander voelt zich wekenlang rot. Naar aanleiding van de #metoo discussie vroegen we deskundige Mathilde Bos te reageren op een aantal stellingen.
Ziektebeelden

Herkennen van huidafwijkingen: verdachte vlekjes

De huid observeren op verdachte vlekjes is een aandachtspunt om mee te nemen in je dagelijkse zorg. Welk huidvlekje is een alarmsignaal, welk niet? En wat doe je?
Wondzorg

Casus wondzorg: hypergranulatie en dikke wondranden

Door excisie van een melanoom ontstaat een wond die niet wil sluiten. Met zalf en zwachtels lukt het uiteindelijk toch.
EBP

EBP: Verhoogt het continu dragen van een uniform in de wijk het risico op kruisbesmetting?

Wijkverpleegkundigen van Thebe wijkverpleging Tilburg bekijken of het continu dragen van een uniform het risico op kruisbesmetting in de wijk verhoogt.

Verfijn de zoekresultaten