Home Zoek

Geef een zoekterm op ( 594 resultaten )

Verfijn zoekresultaten
Bejegening

#wetoo: seksuele intimidatie bij verpleegkundigen

Seksueel getinte opmerkingen van patiënten: de een doet het af met een grapje, de ander voelt zich wekenlang rot. Naar aanleiding van de #metoo discussie vroegen we deskundige Mathilde Bos te reageren op een aantal stellingen.
Ziektebeelden

Herkennen van huidafwijkingen: verdachte vlekjes

De huid observeren op verdachte vlekjes is een aandachtspunt om mee te nemen in je dagelijkse zorg. Welk huidvlekje is een alarmsignaal, welk niet? En wat doe je?
Wondzorg

Casus wondzorg: hypergranulatie en dikke wondranden

Door excisie van een melanoom ontstaat een wond die niet wil sluiten. Met zalf en zwachtels lukt het uiteindelijk toch.
EBP

EBP: Verhoogt het continu dragen van een uniform in de wijk het risico op kruisbesmetting?

Wijkverpleegkundigen van Thebe wijkverpleging Tilburg bekijken of het continu dragen van een uniform het risico op kruisbesmetting in de wijk verhoogt.
Thuiszorg

Nieuwe richtlijn valpreventie: de belangrijkste punten

Zowel in Nederland als in Vlaanderen verscheen recent een nieuwe richtlijn valpreventie bij thuiswonende ouderen. Hun overeenkomst: de multifactoriële aanpak en de nadruk op samenwerken met andere zorgverleners. De belangrijkste punten.
Werk en cao

Kritiek op uitvoeren van niet-verpleegkundige taken

Verpleegkundigen doen ze massaal: niet-zorggerelateerde klussen. Het uitvoeren van deze taken staat ter discussie, vooral nu het personeelstekort de pan uit rijst. Horen ze er gewoon bij, of is het tijd ermee te stoppen?
Opleiding en deskundigheid
verpleegkundig leiderschap

In een Zorg Innovatie Centrum (ZIC) maken studenten de dienst uit

Volgens betrokkenen bij het Zorg Innovatie Centrum in Tilburg kan een dergelijke ‘leerafdeling 2.0’ het tekort aan stageplaatsen opvangen.
Patiëntveiligheid

Knelpunten in de transmurale overdracht

Verpleegkundigen ervaren problemen in de overdracht van de wijk naar ziekenhuis én andersom. Dit werd recent weer duidelijk na een onderzoek van Nictiz en V&VN. Welke knelpunten kwamen daar zoal uit en zijn er tips om te verbeteren?
Medicatie
oxazepam

Medicijnquiz: oxazepam

Artsen schrijven oxazepam voor bij angstgevoelens en gespannenheid, slapeloosheid en alcoholontwenning. Test je kennis over oxazepam en verdien in één moeite door een accreditatiepunt voor het kwaliteitsregister V&V.
Laatste levensfase

Impact: Zonder woorden

Was er maar een protocol voor wat je moet zeggen als je alleen bent met een stervende patiënt, verzucht student Lotte Stevens.

Verfijn de zoekresultaten