Home Zoek

Geef een zoekterm op ( 481 resultaten )

Verfijn zoekresultaten
Werk en cao

Verpleegkundigen die een eigen bedrijf beginnen

Een eigen bedrijf beginnen in de zorg is best spannend, maar verpleegkundigen Nancy, Jacqueline, Anita en Lutgard waagden de sprong. ‘Ik heb altijd in mijn idee geloofd.’
De Verpleegkundige

Impact: dikke middelvinger

Verpleegkundige Velthuys werkte in een ziekenhuis in een van Nederlands meest criminele steden, waar een 18-jarige patiënte drugs dealde vanuit haar ziekenhuisbed.
Klinisch redeneren

Labwaarden: acute nierinsufficiëntie

Als verpleegkundige is het handig te weten waar artsen naar kijken bij labonderzoeken en hoe labwaarden te interpreteren zijn. Deze maand: acute nierinsuffi ciëntie.
EBP

EBP: verdient een neusbril de voorkeur bij zuurstoftherapie?

(P=patiënt/probleem, I=interventie, C=vergelijking, O=uitkomst)
Bejegening

Eenzame ouderen: zo ga je met levensvragen om

‘Wie zit er nog op mij te wachten? Was ik maar dood.’
Patiëntveiligheid

Wetenschap: stress beïnvloedt ontstaan van chronische pijn

Zit pijn tussen de oren? Ja, of in ieder geval voor een deel, zo blijkt uit promotieonderzoek van gezondheidspsycholoog Ellen Generaal. Zij bestudeerde welke factoren bijdragen aan het ontstaan van chronische pijn, en vond dat dat onder meer geldt voor recente stress. Stressvolle gebeurtenissen, zoals echtscheiding of fi nanciële problemen, verhogen het risico op het ontwikkelen van chronische pijn.
Thuiszorg

‘Casemanager dementie moet blijven’

Zorgorganisaties hevelen steeds meer taken van de casemanager dementie over naar wijkverpleegkundigen. Een onwenselijke situatie, vinden zowel wijkverpleegkundigen als casemanagers dementie.
Ouderenzorg

Oogkwalen bij ouderen: verpleegkundige aandachtspunten

Oogkwalen kunnen jeuk veroorzaken, de ogen irriteren of het zicht belemmeren. Een stoomcursus over oogproblemen bij ouderen, zodat je weet wanneer je aan de bel moet trekken.1
Bejegening
ethisch verpleegkundig dilemma

Ethiek: agressieve bezoeker wegsturen of bij patiënt laten?

Een agressief scheldende bezoeker intimideert een verpleegkundige als zij aangeeft dat hij buiten bezoektijd niet op bezoek mag komen. Wat moet zij doen: hem wegsturen of bij de patiënt laten?
E-health

Digitale verpleegkundige classificaties

De digitalisering van verpleegkundige classificaties komt langzaam op gang. Hoe ver zijn we hiermee en wat zijn de ervaringen van verpleegkundigen?

Verfijn de zoekresultaten