Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

ZorgContact sluit als eerste In voor zorg! succesvol af

ZorgContract is de eerste organisatie in de langdurige zorg die het ondersteuningstraject In voor zorg! succesvol heeft afgesloten. Het resultaat is een paar ton minder aan personeelskosten zonder dat de zorg er onder lijdt, een sluitende begroting en groot enthousiasme voor komende vernieuwingen in het zorgaanbod.

Vilans en het ministerie van VWS helpen via In voor zorg! zorgorganisaties om hun werkprocessen te verbeteren. Niet als een vrijblijvend gebaar, maar op basis van strakke contracten met wederzijdse verplichtingen tijdens het coachings-traject.

 

Personele uitgaven

Bij ZorgContact leveren 425 mensen zorg en dienstverlening aan ouderen in Zandvoort, Bentveld, Bennebroek en omgeving. De organisatie kampte met forse overschrijdingen in de personele kosten. Zonder meer snijden zou ten koste gaan van de zorg voor de cliënten. Door het ontwikkelen van een handzaam model werd binnen twee jaar de personele uitgaven tonnen minder, met behoud van de kwaliteit van de cliëntgerichte zorg.

 

Verbeteren

Het In voor zorg!-programma loopt van september 2009 tot en met 2012. Begin 2011 zijn er 140 zorgorganisaties die zich hebben aangemeld bij In voor zorg! Een kwart van hen is inmiddels onder begeleiding van In voor zorg!-coaches volop bezig met het voorbereiden van verbeteringen in de werkprocessen.

Auteur: TvZ – Annelies Vermeulen
Bron: Ministerie van VWS

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.