Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgmedewerkers bezetten hun verpleeghuis

Medewerkers van de Amsterdamse zorginstelling Osira hebben in een spontane actie hun verpleeghuis bezet. Zij protesteren hiermee tegen het cao-akkoord dat gesloten is met de kleine bonden, die vier procent van de zorgmedewerkers vertegenwoordigen.

Zorgmedewerker Soraya: ‘Wij eisen gehoord te worden. Dit akkoordje doet niets aan de hoge werkdruk waaronder wij al jaren moeten werken. Er moet echt wat veranderen, want wij willen kwaliteit van zorg bieden. Dat betekent meer collega’s, minder flexibilisering en meer waardering.’ De zorgmedewerkers eisen een gesprek met hun Raad van Bestuur. Abvakabo FNV spant zich in om dit gesprek tot stand te brengen.

 

Loonsverhoging 

Gisteren lanceerde Abvakabo FNV al een referendumcampagne over de nieuwe cao VVT. In deze cao wordt de flexibilisering niet aangepakt en de cao kent loonsverhoging van gemiddeld 1,2 procent per jaar, die fors lager is dan wat in andere zorg cao’s is afgesproken. Daarnaast vindt Abvakabo FNV het onacceptabel dat de grootste cao van Nederland wordt afgesloten met kleine bonden die slechts 4 procent van de zorgmedewerkers vertegenwoordigen. In dit referendum krijgen alle medewerkers uit de verpleeghuizen en thuiszorg de kans om hun mening te geven over de nieuwe cao.

 

Klik hier voor meer informatie over het referendum en stemmen

 

Bron: AbvakaboFNV

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.