Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgmedewerkers relatief vaak last van seksuele intimidatie

Medewerkers in de gezondheidszorg hebben relatief vaak te maken met seksuele intimidatie. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
398handshoulder

12 procent van de medewerkers in het ziekenhuis, 20 procent van de medewerkers in de verpleeg- en verzorgingshuizen en 14 procent van de overige gezondheidszorgmedewerkers heeft wel eens te maken (gehad) met seksuele intimidatie. In de overige sectoren ligt dat percentage veel lager, alleen medewerkers in de horeca komen in de buurt met 10 procent. Seksuele intimidatie door collega’s komt in de gezondheidszorg niet veel voor, hooguit 1 tot 2 procent van de medewerkers heeft daar wel eens mee te maken (gehad).

Agressie door collega’s
Uit de cijfers van het CBS blijkt dat bijna de helft van de medewerkers in de zorg wel eens te maken heeft (gehad) met een vorm van agressie op het werk. Omdat in de zorg meer vrouwen werken dan mannen, hebben zij daar meer last van. Intimidatie (niet seksuele) is over het algemeen genomen de meest voorkomende vorm van agressie op het werk in de zorg. In de ziekenhuizen kreeg 13 procent daar mee te maken, in de verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg 10 procent. Pesten staat op de tweede plaats van uitingen van agressie op het werk, dat komt in het ziekenhuis bij ongeveer 7 procent van de ondervraagden voor.

 

Bron: Nursing

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.