Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zwartboek over diefstal in verpleeghuizen

Hoogleraar psychologie René Diekstra heeft ongeveer 2000 meldingen binnengekregen over diefstal van bewoners van verzorgings- en verpleeghuizen. Hij heeft de meldingen gebundeld in een zwartboek en gepresenteerd in het programma Meldpunt van Omroep Max.

Diekstra pleit voor invoering van een gedragscode voor het personeel. Hoogleraar Diekstra kwam op het idee de meldingen te verzamelen toen een familielid in een verzorgingshuis diverse keren door dezelfde medewerker werd bestolen. Hij besloot een meldpunt te openen. Behalve de 2000 meldingen van diefstal, vaak door personeel, verzamelde hij ongeveer 70.000 reacties op zijn oproep, naar eigen zeggen voornamelijk positief.

Aangifte

Diekstra vindt dat zorginstellingen veel alerter op de diefstallen moeten zijn. Hij wil dat er een gedragscode komt voor het personeel. Als er verdenkingen zijn, moet de directie camera’s plaatsen om bewijs te verzamelen. Er moet volgens Diekstra altijd aangifte worden gedaan bij de politie. De politie moet beroving van ouderen hogere prioriteit geven, omdat het om weerloze, afhankelijke mensen gaat.

 

Auteur: Redactie TvZ

Bron: Zorgvisie

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.