Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

De leukste 1 april-grappen van collega’s

Het is vandaag 1 april. Veel collega’s in het land delen hun grappen op Facebook. Ter vermaak of inspiratie: een selectie.
sfeerafbeelding regieverpleegkundige
Foto: Arno Massee.

-Vorig jaar heb ik in mijn nachtdienst alle computermuizen afgeplakt met tape. Haha, het duurde even voor de ochtendploeg het door had. Ook leuk: de computermuis op linkshandig zetten.

– Een bak met blauwe slofjes bij de ingang zetten en een bordje er bij dat ze die aan moeten in verband met behandeling tegen zilvervisjes….

– Kleine bolletjes boter en dan door cacao rollen op een bordje in de koffiekamer leggen alsof het een traktatie is. Het lijken net truffels.

Ontlasting maken van snijkoek een beetje nat maken + een beetje ketchup en dan vragen of collega’s in de ochtend even naar de dienstdoende arts kunnen gaan en de ontlasting van Dhr. X willen laten nakijken. Dit natuurlijk in een ondersteek. Ervaring leert dat dit leuk uitpakt.

– Het nummer van de Efteling opschrijven en tegen een collega zeggen dat een patiënt nog een aantal vragen heeft na ontslag.

– Doorzichtig folie over de wc-bril doen. Werkt altijd!

– Zeggen dat de uniformen worden ingelast of juist worden afgeschaft.

– Een oefenpop van de BIG-scholing in een leeg bed leggen, een nepdossier aanmaken en overdragen als een echte opname.’Zo kregen wij vannacht mw G. Rap binnen, geboortedatum 1-4-1941. De dagdienst ging erin met boter en suiker.’

– Ik heb de hele wc vol gezet met volle bakjes water, later nog even bijgevuld met litermaat, collega (die altijd vaak plast) had avonddienst. Ze kon onmogelijk naar de wc voordat ze t had opgeruimd, echter heeft ze me keihard terug gegeind.

– Een katheterzak vullen met appelsap en een collega vragen of ze even wil proeven of de patiënt een ontsteking heeft. Zo nee, zelf een grote slok nemen. Succes gegarandeerd.

– Theezakjes leeggooien, vullen met koffiepoeder en weer dicht nieten! Of de tube met handcrème vullen met zinkzalf.

– Zeggen dat er norovirus is en dat iedereen in complete isolatie moet. De arts was compleet in de stress. Kon er later wel geweldig om lachen.

– De bedafstandsbedieningen uitzetten.

– Toetsen van het toetsenbord wisselen, schoensmeer aan de telefoon, doorzichtig folie over de toilet, zinkzalf aan de onderkant van de deurklinken.

– Collega of stagiaire naar de apotheek laten bellen voor een dosis aprileenzuur of peniserinzalf.

– Ik heb ooit eens gemeld dat alle 7 uur diensten ziek waren. In de thuiszorg doe ik bij elke cliënt een passende grap.

– Ooit eens samen met drie andere collega’s een collega gebeld, met zijn alle vroege dienst, een voor een gebeld naar die collega; de één was ziek, de ander in de file en weer een ander een aanrijding zonder letsel. We zaten verborgen achter een auto om te zien hoe ze reageerde. We verraadden ons door de slappe lach die zij binnen kon horen!

– Wij hebben heel lang geleden het interieur van ons kantoor eens helemaal omgeruild met het interieur van een bewonerskamer.

– Bij ons hing een briefje in de lift, lift rittenkaart verplicht vanaf morgen. 10 ritten 1 euro.

– De stagiaire erop uitsturen voor suikervrije of zoutloze bananen.

– Iemand met spoed zuurstofpilletjes laten halen.

– Een plastic zak vullen met lauw water, inpakken in groene doeken en zeggen dat het een levend hart is dat met spoed naar de ok moet.

– Een papiertje met ‘defect’ op het koffieautomaat, de lift of de po-spoeler hangen;

– Handvatten medicijnkar insmeren met vaseline;

– Glucose 50% in de handalcohol stoppen;

– Collega’s van de late dienst hadden een leuke patiënt aan ons overgedragen die over zou komen vanuit een ander ziekenhuis. De vrouw zou MRSA-positief zijn, afkomstig uit Syrië. Ze had net een tweeling gekregen, eentje moest naar de neo, daarom kwam ze over. Net toen we begonnen met alle spullen verzamelen voor het MRSA-protocol kregen we een app: 1 april!

Weet jij nog een leuke grap? Laat een reactie achter hieronder. 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.