Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

100-jarige vertrekt uit verzorgingshuis

Een 100-jarige bewoonster van zorgcentrum Rustenburg van Opella is weer zelfstandig gaan wonen.
100-jarige vertrekt uit verzorgingshuis

Reden hiervoor is dat het gebouw over een paar jaar dichtgaat, omdat het sterk verouderd is en wordt afgeschreven. Bewoners kregen de keus om te verhuizen naar een ander zorgcentrum of om weer zelfstandig te gaan wonen. De 100-jarige bewoonster koos voor het laatste, en verhuisde woensdag.  ‘Een stoer mens. We hebben ook een echtpaar van 92 en 95 verhuisd naar een appartement’, vertelt een zorgmanager aan Trouw.

Groter appartement

De 100-jarige is niet de enige die moest verhuizen, in totaal moeten zo’n honderd ouderen van gemiddeld 87 jaar uit het zorgcentrum vertrekken. Dit zorgt voor ophef in de media, maar zorgaanbieder Opella haast zich te zeggen dat de ouderen niet gedwongen worden om weer zelfstandig te wonen, en dat het ook in het geval van de 100-jarige vrouw haar eigen keus was. Opella op haar website: ‘Ouderen vinden het niet makkelijk om weer zelfstandig te gaan wonen. Maar met goede begeleiding blijkt dat veel ouderen na een korte periode weer kunnen genieten van hun herwonnen zelfstandigheid.’ Ook de verzorgende meldt dat de 100-jarige behoefte had aan een groter appartement.

Reactie Van Rijn

In een reactie in het NOS journaal benadrukt staatssecretaris Van Rijn dat de nieuwe regels niet gelden voor ouderen die al in zorginstellingen wonen, en ouderen niet op straat komen te staan.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.