Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

12 mei, dag van de verpleging

Op 12 mei, de geboortedag van Florence Nightingale, wordt wereldwijd de Dag van de verpleging gevierd. Voor deze dag stelt de International Council of Nurses (ICN) elk jaar een thema vast dat op 12 mei en daarna uitgewerkt kan worden. Voor 2010 is dat ‘Delivering quality, serving communities: Nurses leading chronic care‘. TvZ zal hier in het meinummer verder op ingaan. In ons land wordt de Dag van de verpleging volop gevierd. Een greep uit de activiteiten.
Dag_van_de_verpleging_2010

 

V&VN-activiteiten

V&VN sluit aan bij het internationale thema en wijdt er een special van het V&VN Magazine aan met als motto ‘Verpleegkundigen leidende rol in chronische zorg’. Voorzitter Marian Kaljouw zal op 12 mei presentaties geven op bijeenkomsten in het Delta Psychiatrisch Ziekenhuis in Poortugaal en het Ropcke Zweersziekenhuis in Hardenberg. Zij opent ook het speeddaten van V&VN-leden met leden van de Tweede Kamer, om 12.30 uur in café Dudok in Den Haag. Op http://www.venvn.nl/ staat een overzicht van vele lokale 12 mei-activiteiten.

 

LEVV innovatieprijs

Het Landelijk Expertisecentrum Verpleging & Verzorging reikt op 12 mei op feestelijke wijze de LEVV Innovatieprijs 2010 uit. Deze prijs wordt toegekend aan een verpleegkundige of verzorgende die op succesvolle wijze een originele innovatie heeft doorgevoerd in de praktijk. Tijdens de bijeenkomst presenteren drie door de jury genomineerden hun project, waarna de jury de winnaar aanwijst. Genomineerd zijn:

Nurse driven behandelprogramma, voor patiënten met psychiatrische problemen, van Wubbien Wesselink.

– Terugvalpreventie bij anorexia nervosa, van Tamara Berends.

Ik heb niks gedaan vandaag, foto’s van bezoekers van de dagbehandeling om mantelzorgers te informeren over hoe de dag werd doorgebracht, van Adusia Gebas.

De uitreiking vindt plaats in de roze collegezaal van het UMC Utrecht, Heidelberglaan 100 en duurt van 13.30 tot 17.00. Aanmelden kan via www.levv.nl.

 

Inlooplunches NU’91

NU’91 organiseert in het kader van de Dag van de verpleging NU Lunches in drie instellingen. Verpleegkundigen en verzorgenden kunnen daar binnenlopen voor een lekkere lunch en direct vragen stellen, bijvoorbeeld over beroepsinhoud of arbeidsvoorwaarden, aan een medewerker van NU’91.

Zie http://www.nu91.nl/.

 

Florence Nightingale Instituut

In Zetten, bij het Florence Nightingale Instituut, wordt ’s ochtends feestelijk de 12 mei-vlag gehesen.
Het Florence Nightingale Instituut is op 12 mei speciaal geopend van 11.00 tot 16.00 uur met als bijzondere activiteit dat bezoekers op de foto kunnen als Florence Nightingale: in uniform/kledij, met attributen en tegen een passende achtergrond. In het kader van het project Zorgtrailer komt een groep scholieren op bezoek om een educatief programma te volgen.
Behalve in Zetten draagt het Florence Nightingale Instituut op 12 mei ook bij aan projecten van anderen. Zo staat de nieuwe reizende fototentoonstelling – met als rode draad de ontwikkeling van uniformen door de tijd heen – bij de Tweede Kamer. En in het UMC St Radboud in Nijmegen is er een modeshow van historische uniformen. (zie ook http://www.fni.nl/)

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.