Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘12.000 extra zorgverleners wordt moeilijk’

Het wordt heel moeilijk om er de komende jaren twaalfduizend extra verpleegkundigen en verzorgenden bij te krijgen. Dat heeft minister van Volksgezondheid Edith Schippers woensdag gezegd in een interview op RTL-Z.

Minister Schippers verwacht dat er op haar begroting een forse overschrijding zit aan te komen. Ze wilde niet zeggen hoe groot de financiële tegenvaller is. Wel gaf Schippers aan dat niet alleen de burgers maar ook de sector daar de gevolgen van zal moeten merken. ‘Iedere euro moet maximaal besteed worden.’

 

Extra verpleegkundigen
In het regeerakkoord staat dat er deze kabinetsperiode twaalfduizend extra verpleegkundigen en verzorgers bijkomen. ‘Ik denk dat het heel moeilijk wordt. We hebben geen blik verzorgenden dat we open kunnen trekken’, zei Schippers. ‘De arbeidsmarkt wordt bovendien steeds krapper.’ Schippers benadrukte dat het kabinet er alles aan zal doen om de belofte waar te maken. Hierop wordt wat haar betreft ook niet bezuinigd.

 

Spoeddebat
De Tweede Kamer houdt naar aanleiding van de uitlatingen van Schippers een spoeddebat. Het debat komt er op initiatief van GroenLinks. ‘Vorige week beloofde de minster de Kamer nog dat die extra verpleegkundigen er ook echt zullen komen, nu komt ze daarop terug’, zegt GroenLinks-Kamerlid Linda Voortman. ‘We hebben die extra handen heel hard nodig.’

 

Auteur: Redactie TvZ

Bron: Nursing

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.