Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

155 gedwongen ontslagen bij Ruwaard van Putten

Bij het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse worden 155 van de 1100 medewerkers ontslagen. Hierbij zitten ook verpleegkundigen. Volgende week horen de medewerkers van het ziekenhuis wie er weg moeten.
155 gedwongen ontslagen bij Ruwaard van Putten

Ook sommige verpleegkundigen in het Ruwaard van Putten Ziekenhuis zullen worden ontslagen, bevestigt persvoorlichter Nadia Haifi. ‘Het gaat om verpleegkundigen met zowel vaste als tijdelijke contracten. In overleg met de vakbonden wordt er nu een sociaal plan opgesteld. Ook richten we een mobiliteitsbureau in om de medewerkers zo goed mogelijk naar nieuw werk te begeleiden’, aldus Haifi.

Minder patiënten
Het ziekenhuis kampt al enige tijd met problemen op de afdeling cardiologie en werd door de Inspectie onder verscherpt toezicht gesteld. ‘Sindsdien bezoeken minder patiënten het ziekenhuis. Dat is niet alleen merkbaar op de afdeling cardiologie, maar in het gehele ziekenhuis’, zegt Haifi. ‘Op jaarbasis levert dit een financieel tekort op van enkele miljoenen, waardoor ingrijpen noodzakelijk is om de toekomst van het ziekenhuis veilig te stellen.’

Lees ook: Ook verpleegkundigen van Ruwaard van Putten ontslagen

Door: redactie Nursing, Marloes Oelen

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.