Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

180 miljoen extra voor wijkverpleging

Geplande bezuinigingen in de langdurige zorg gaan niet door en er wordt 180 miljoen extra beschikbaar gesteld voor wijkverpleging. Dat blijkt uit de Miljoenennota.
1.jpg

Dat de bezuinigingen in de langdurige zorg van tafel zijn, was al bekend. Maar een extra 180 miljoen voor de wijkverpleging is nieuw. Volgens V&VN is dit een logisch gevolg van eerdere keuzes van het kabinet. Doordat de zorg verschuift van ziekenhuizen naar thuis, mensen langer thuis moeten blijven wonen en de toegang tot verpleeghuizen strenger is geworden, wordt er meer gevraagd van de wijkverpleegkundige en moet hier dus ook meer budget voor vrijgemaakt worden.

‘In 2015 is er een ruime overschrijding van het budget geweest,’ legt Francis Bolle aan Zorg+Welzijn uit. ‘Daarom heeft staatssecretaris Van Rijn 180 miljoen extra beschikbaar gesteld voor 2016. En al in juni van dit jaar zat een aantal zorginstellingen dat thuiszorg levert aan het plafond van hun budget. Het is dus noodzakelijk dat er budget bij komt in 2017.’

V&VN betwijfelt echter wel of de 180 miljoen genoeg is. Wat vond de beroepsvereniging verder van de Miljoenennota? Lees de eerste reactie van V&VN op de Miljoenennota>>>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.