Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

30-plusser kan toch mbo-opleiding volgen

Jaarlijks kunnen 47.000 30-plussers een mbo-opleiding volgen. Dit biedt vooral de zorgsector en de technische sector goede mogelijkheden om snel voldoende personeel op te leiden. Dit heeft het kabinet besloten op voorstel van minister Van Bijsterveldt van OCW.

In het regeerakkoord heeft het kabinet een leeftijdsgrens van 30 jaar voor publieke bekostiging van mbo-opleidingen geïntroduceerd. Op verzoek van de Tweede Kamer is gezocht naar een alternatief om het scholingsaanbod voor 30-plussers overeind te houden.

 

Financiering

De financiering van de mbo-opleidingen voor 30-plussers is wel aangepast. De bekostiging wordt beperkt tot twee jaar en er wordt een hogere bijdrage gevraagd van werknemers en werkgevers. Het programma wordt deels gefinancierd door de overheid, waarvan ongeveer 50 miljoen euro van het ministerie van OCW en circa 20 miljoen euro van het ministerie van VWS.

 

Auteur: TvZ – Annelies Vermeulen
Bron: rijksoverheid.nl

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.