Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

3 ton voor landelijke richtlijnen wijkverpleegkunde

Er komt 300.000 euro beschikbaar voor het ontwikkelen van landelijke richtlijnen voor wijkverpleegkundigen en andere verpleegkundigen in de eerste lijn. Dat heeft V&VN directeur Helma Zijlstra bekend gemaakt op een bijeenkomst voor wijkverpleegkundigen.
3 ton voor landelijke richtlijnen wijkverpleegkunde

De nieuwe richtlijnen moeten ondersteunend zijn aan de nieuwe manier van werken, waarbij de nadruk ligt op kwaliteit van leven en welzijn. ‘We willen richtlijnen maken voor wijkverpleegkundigen, maar ook voor gespecialiseerde zorg als palliatieve zorg en intensieve kindzorg’, zegt V&VN woordvoerder Francis Bolle. De beroepsvereniging zal de richtlijnen waarschijnlijk niet zelf maken, maar een belangrijke rol vervullen in de regievoering van het hele proces. Bolle: ‘Het geld wordt beschikbaar gesteld door het ministerie van VWS, in eerste instantie gaat het om 300.000 euro, maar dat zal uitmonden in maximaal een miljoen euro.’ Het is nog niet bekend wanneer de richtlijnen worden gepubliceerd.

Normenkader

Vorig jaar gaf staatssecretaris Van Rijn de beroepsvereniging al de opdracht om een indicatie-instrument te ontwikkelen dat dienst als hulpmiddel bij het verpleegkundig indicatieproces en de zorgtoewijzing. Het zogenoemde ‘normenkader voor de indicatiestelling’ is het resultaat. Daarin wordt aan de hand van zes normen uitgelegd waaraan verpleegkundige indicatiestelling moet voldoen.

Dit staat er in het normenkader:
‘Indicerende verpleegkundige is hbo’er en werkt evidence bases’. Meer lezen >>>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.