Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

6 aandenkens aan overleden personen

Als je cliënt overlijdt, kun je als verzorgende of verpleegkundige de familie attenderen op speciale memorabilia, waarmee ze hun geliefde kunnen herdenken.
Nabestaanden kunnen het fijn vinden om iets tastbaars van hun geliefde te hebben.
Nabestaanden kunnen het fijn vinden om iets tastbaars van hun geliefde te hebben. - Foto: iStock

1. Vingerafdruk in een sieraad – Frans Bauer doet ‘m nooit meer af: een zegelring met de vingerafdruk van zijn overleden vader. Dit kan ook de hanger van een ketting zijn. Klik hier voor meer info >>

2. Kussensloop van een overhemd – Vaak weten familieleden niet zo goed wat ze met alle kleding van hun geliefde moeten doen. Je kunt ze wijzen op het idee om van bijvoorbeeld een overhemd een kussensloop te maken, die ze om een kussen naar keuze kunnen doen. Klik hier voor een mooi voorbeeld >>

3. Assieraad – Als de overledene gecremeerd wordt, kan de as in een urn, of worden verstrooid. Maar je kunt een deel van de as ook door een edelsmid laten verwerken in een sieraad, zoals hier gebeurt.

Weet jij ook iets moois waarmee nabestaanden hun geliefde kunnen herinneren? Reageer hier >>

4. Lappendeken van kleding – Van de kleding die de cliënt regelmatig droeg, kan een mooie lappendeken gemaakt worden, die helemaal in teken van de overledene staat. Klik hier voor een stappenplan hoe je een quilt maakt >>

5. Plukje haar in sieraad – Sommige mensen bewaren een plukje haar van de overledene in een doosje of zakje. Maar ook dit kan verwerkt worden in een sieraad, zodat de nabestaande deze altijd bij zich kan dragen.

6. Trouwring laten samenvoegen – Als een cliënt overlijdt, is het mogelijk om twee trouwringen samen te voegen tot één. De edelsmid zorgt ervoor dat de weduwe/weduwnaar zo gemakkelijk de ring van zijn/haar geliefde kan dragen.

2 REACTIES

  1. Ik heb een sieraad, een hangertje waar voorop een foto van mijn man is ingegraveerd en achterop zijn naam en datum van geboorte en overlijden en erin zit wat as van hem. Het heeft mij heel erg geholpen. Het as van mijn ouders hebben we verstrooid in hun tuin en op de grafjes van hun honden.

  2. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.