Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

5 handige apps voor de wondzorg

Er zijn steeds meer handige apps voor de zorg beschikbaar. Vijf apps die verpleegkundigen en verzorgenden bij de wondzorg kunnen gebruiken.
collega's smartphone AM_20120615_6925.jpg

Lees het volledige artikel op Zorgvoorbeter.nl>>>

1. Wondwijzer
Aan de hand van het wondzorgkaartje (WCS classificatie) geef je aan met wat voor wond je te maken hebt. Ook geef je aan of de wond diep of oppervlakkig is en hoe vochtig de wond is. De app geeft je vervolgens advies over de verzorging van de betreffende wond: welke materialen je moet kiezen en hoe je deze moet gebruiken of aanbrengen. De aangeraden materialen zijn allemaal van dezelfde fabrikant. Deze fabrikant (BSN Medical) zit ook achter de totstandkoming van de app.

>Download de app voor iPhone en iPad
>Download de app voor Android 

2. Wondadviseur app
Deze app geeft product- en behandelingsadviezen voor de meest voorkomende wonden volgens het WCS-model. Het geeft een kort en duidelijk wondadvies dat je vanuit de app naar jezelf of naar andere wond-professionals kunt sturen. Het wondadvies dat wordt gegeven in de app is onderbouwd, de referenties hiervoor staan in de app vermeld. De app biedt verschillende zoekopties:
1. Indicatie (de meest voorkomende indicaties worden besproken),
2. WCS model (wondzorgkaartje / kleur en vochtproductie),
3. Producten zoeken. De aangeraden materialen zijn allemaal van dezelfde fabrikant. Deze fabrikant (ConvaTec) zit ook achter de totstandkoming van de app.
>Download de app voor iPhone en iPad
>Download de app voor Android

Dossier wondzorg
Veel voorkomende wonden zoals diabetische voet, beenulcera, decubitus kom je als verpleegkundige dagelijks tegen. In dit dossier verzamelen we alle berichten over wondzorg.

3. Wond Zorg App
De Wond Zorg App van Boomerweb is speciaal voor organisaties. Sinds kort werken de wondverpleegkundigen van zorgorganisatie Beweging 3.0 hier bijvoorbeeld mee>>>
Met deze app kunnen meerdere zorgverleners één complexe wond centraal behandelen. Je kunt per wond een map aanmaken, rapporteren en collega-zorgverleners uitnodigen in de map. Ook kun je zo het verloop gemakkelijk aan je cliënt laten zien. Zo is iedereen altijd op de hoogte van het verloop van de behandeling en de genezing. De Wond Zorg App vervangt het kleurenpalet, wattenstaafje, ruitjespapier en liniaal en voegt hier zelfs nog een actueel uitvoeringsverzoek aan toe. Het verloop van de wondzorg wordt online geleverd en bewaard op een manier die voldoet aan de NZA eisen.
Lees het interview met verpleegkundige zorgtechnologie Jonneke die de app gebruikt>>>
> Download de app voor iPhone en iPad
> Download de app voor Android

4. Huidmonitor
Met de app Huidmonitor kun jij of je cliënt zelf vlekjes en plekjes op de huid eenvoudig checken. Zo herken je op tijd een verdachte moedervlek die mogelijk kwaadaardig is. Naast deze check kun je moedervlekken ook volgen: door je moedervlekken met regelmaat te fotograferen, en de plek te markeren op een afbeelding van het lichaam, word je je bewust van verandering. De app is ontwikkeld door Stichting Melanoom.
>Download de app voor Android smartphones

Compressietherapie
Bekijk het nieuwe expertdocument ‘Middelen bij compressietherapie van de onderste extremiteiten’. Lees meer>>>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.