Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

5 trajecten voor meer hbo-verpleegkundigen in de wijk

Er lopen verschillende trajecten om het tekort aan hbo-verpleegkundigen in de wijk te verminderen.
00wijkverpleging.jpg
In de wijkverpleging is een tekort aan hbo opgeleide verpleegkundigen. - Foto: Fotolia

Dit stelt minister Bussemaker van Onderwijs in antwoord op Kamervragen van de VVD. De VVD stelde de vragen naar aanleiding van de berichten over het zorgwekkende tekort aan hoogopgeleide verpleegkundigen. De bewindsvrouw somt een vijftal trajecten op die moeten bijdragen aan een mogelijke oplossing voor het tekort aan hbo-verpleegkundigen.

  1. Thuiszorginstellingen die mbo-geschoold personeel opschoolt naar hbo-niveau.
  2. De campagne ‘Daar zit meer achter’ van V&VN en ActiZ, in samenwerking met VWS. ‘Doel is om verpleegkundigen te interesseren voor en kennis te laten maken met de ouderenzorg en wijkverpleging.
  3. Het ZonMw programma ‘Zichtbare Schakel’ financiert activiteiten die gericht zijn op het vergroten van het aantal hbo-opgeleide verpleegkundigen met passende competenties voor het ‘nieuwe werken’ in de wijk.
  4. Het nieuwe opleidingsprofiel Bachelor Nursing 2020, dat in september 2016 van start gaat.
  5. Er loopt een NIVEL-onderzoek waarbij in kaart wordt gebracht war de motivatie is voor een hbo-v opleiding en het werken in de wijk door hbo-verpleegkundigen.

In de wijkverpleging is er op dit moment een tekort aan 350 hooggeschoolde werknemers en dit tekort zal in 2016 nog oplopen tot ongeveer duizend verpleegkundigen. Lees meer

1 REACTIE

  1. Ik wil hier ook nog een traject aan toevoegen,namelijk een forse salarisverhoging,maar daar hoor je de diverse partijen nooit over. Men wil toch zo graag marktwerking in de zorg? Nu dan,als wijkverpleegkundigen schaars zij gaat de prijs omhoog.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.