Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

6 feiten over de ‘insulinemoorden’

Een 21-jarige Rotterdammer die als verzorgende werkte, wordt verdacht van het inspuiten van een overdosis insuline bij cliënten. Zes feiten op een rij.
insulinemoorden
De verdachte zou vijftien van zijn cliënten onjuist insuline hebben toegediend. (Foto: Fotolia)

  1. Het balletje kwam aan het rollen toen begin november een verpleeghuisbewoonster onwel werd, nadat zij insuline had gekregen terwijl hier geen medische noodzaak voor was. De instelling waar de vrouw woont, ’t Huys te Hoecke in Puttershoek, deed aangifte, ook van het vermoeden dat eerder al een vrouw was overleden als gevolg van de onjuiste toediening van insuline. Hierop werd de jongeman vrijdag 17 november aangehouden. Tijdens het onderzoek kwam ook een incident naar voren van een vrouw in een instelling in Rotterdam, Humanitas, die onwel was geworden maar het heeft overleefd.
  2. De man werd in het begin verdacht van moord en poging tot moord op in ieder geval drie ouderen mensen, maar nu zijn daar nieuwe verdenkingen bij gekomen. Deze komen van andere instellingen waar de verdachte heeft gewerkt. In totaal hebben die instellingen twaalf nieuwe meldingen gedaan. Onderzocht wordt nu of bij deze signalen sprake is van een strafbaar feit waar de man bij betrokken was. De instellingen die een nieuwe melding hebben gedaan zijn Humanitas in Rotterdam, en het Jasmijnhuis en De Riederborgh in Ridderkerk.
  3. De verdachte kreeg afgelopen augustus een werkstraf opgelegd, omdat hij een groot bedrag had gestolen van een verpleeghuisbewoonster in zorginstelling Laurens in Rotterdam. Dat bevestigde het Openbaar Ministerie na berichtgeving van de Telegraaf. Hij liep er in 2014 stage en bleef later aan het werk als oproepkracht. Eind 2016 werd duidelijk dat hij geld had gestolen. De man werd op staande voet ontslagen nadat de diefstal was ontdekt. Het ging om vijfduizend euro die hij stal van één bewoonster, zegt het OM tegen RTL Nieuws. Hij werd veroordeeld tot een taakstraf van 80 uur, waarvan 40 voorwaardelijk.
  4. De verzorgende leerde door voor verpleegkundige, en was bijna klaar met deze opleiding. Bronnen bevestigen dit aan de krant NRC. Hij zou leren om MBO-verpleegkundige te worden, en was bijna afgestudeerd.
  5. Het Openbaar Ministerie heeft het stoffelijk overschot van een vrouw die mogelijk is vermoord door de verzorgende laten opgraven. Het lichaam is overgebracht naar het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) dat verder onderzoek doet naar de doodsoorzaak. Over de uitslag is nog niets bekend.
  6. De raadkamer van de rechtbank Rotterdam heeft eind november besloten de jongeman negentig dagen langer vast te houden om alle verdachtmakingen te onderzoeken.

Dit zijn de 6 grootste verpleegkundige moordenaars uit de geschiedenis. Lees meer >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.