Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

60.000 deelnemers aan Nightingale Studie

Zo'n 60.000 verpleegkundigen hebben deelgenomen aan de Nightingale Studie. Dat meldt V&VN.

De Nightingale Studie is per 1 februari 2012 gestopt. De studie is een grootschalig project dat zich richt op de gezondheid van (voormalige) verpleegkundigen in relatie tot hun beroep en leefomgeving.

 

Onderzoek nachtwerk
Onderzoeker Anouk Pijpe: ‘Waar onze aandacht nu in eerste instantie naartoe gaat is het controleren of alle bestanden en gegevens goed binnen zijn gekomen. Met gegevens van 60.000 deelnemers is dat best een klus. Daarna volgen vele kwaliteitscontroles, bijvoorbeeld op missende, vreemde of inconsistente waarden. Omdat wij zoveel verschillende soorten gegevens hebben nagevraagd, nemen deze controles veel tijd in beslag. Het is belangrijk om dit heel secuur te doen omdat dat de kwaliteit van de data en uiteindelijk het resultaat van het onderzoek ten goede komt. Wij beginnen de kwaliteitscontrole onder andere bij de gegevens over nachtwerk, aangezien dat een van de belangrijke onderwerpen is binnen het onderzoek. Naar verwachting hebben wij deze gegevens in juni 2012 grotendeels goed in kaart gebracht. Waar we ook nog mee bezig zijn is het registreren van de binnengekomen teennagels, een enorme klus gezien het aantal deelnemers! Naar schatting heeft ongeveer de helft van de deelnemers teennagels ingestuurd.’

 

Bron: V&VN

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.