Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

7 tips om de werkstress te verminderen

We hebben er allemaal wel eens mee te maken: stress op het werk. Hoe kun je het beste met de toenemende werkdruk omgaan? Trainer Samantha Maes van In-zigt & Daadkracht geeft tips.
7 tips om de werkstress te verminderen

1. Weet dat je maar beperkt invloed hebt op het gedrag van een ander –bijvoorbeeld een chagrijnige arts- maar dat je wél invloed hebt op hoe je hiermee omgaat. Neem het dus niet persoonlijk, en bespreek het anders met een collega, om te vragen hoe zij hiermee omgaat. Op deze manier voel je je gesterkt en kun je je ei kwijt.

2. De meeste stress wordt veroorzaakt door jezelf. Hiermee kun je je grootste vijand zijn, maar ook de grote verlosser: want het betekent ook dat jij heel veel stress bij jezelf kunt wegnemen. Zeg bijvoorbeeld dat je doet wat je kunt, en dat is goed genoeg.

3. Wat je zaait, zul je oogsten. Dus als je met een glimlach achter de balie zit, zul je ook glimlachen oogsten van patiënten, waardoor jij weer je werk met meer plezier doet.

4. De enige die grenzen kan stellen aan jouw workflow, ben jij zelf. Schrijf op wat je allemaal doet in de tijd dat je er bent, en leg dit voor aan je leidinggevende. Vaak weten mensen helemaal niet wat je allemaal aan het doen bent, en zo kun je ook paal en perk stellen aan de werkzaamheden. Of misschien heeft je leidinggevende tips over welke werkzaamheden je kunt schrappen?

5. Bedenk voor jezelf in wat voor sfeer en met welke werkzaamheden jij het meeste werkplezier en de minste stress ervaart. Het zou heel goed kunnen dat je het prettig vindt om achter de schermen wat archiefwerk te doen. Maak dit kenbaar aan je collega’s en bekijk of je deze taken kunt doen. Vaak blijkt er meer mogelijk te zijn dan je denkt.

Kom ook naar Hét Afdelings- en medisch Secretaressecongres op 16 april 2015.

6. Ga lunchen met mensen bij wie je je op je gemak voelt en waar je blij van wordt, en ga dus niet bij die ene roddeltante aan tafel zitten.

7. Zorg dat je in contact komt met andere medisch secretaresses zodat je af en toe elkaar advies of tips kunt geven.

Klik hier voor de website van Samantha Maes.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.