Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

94-jarige wanbetaler uit verzorgingshuis gezet

De autoriteiten in het Franse departement Hauts-de-Seine zijn een onderzoek gestart naar de uitzetting van een 94-jarige vrouw uit een particulier verzorgingshuis. De vrouw werd uit het huis gezet in Chaville.

Franse media meldden dat de vrouw ruim anderhalf jaar geleden was ingeschreven door haar twee zoons. Ze verbleef in Villa Beausoleil, waar de laatste maanden geen enkele betaling meer van de zonen is ontvangen. Ze zijn het tehuis al 40.000 euro schuldig.

 

Naar ziekenhuis

Villa Beausoleil gaat ervan uit dat de zonen wel over middelen beschikken om de rekening te voldoen. Omdat betaling uitbleef is de 94-jarige vrouw in een taxi gezet naar Brou, 115 kilometer ten zuidwesten van Parijs, om naar de woning van een van de zonen te worden gebracht. Die bleek daar echter niet meer te wonen. De vrouw is toen ondergebracht in een ziekenhuis in Châteaudun.

 

Geen goed woord

De Franse minister belast met ouderen, Michèle Delaunay, had geen goed woord over voor de zorginstelling. Dat had de kwetsbare vrouw onder deze omstandigheden nooit mogen uitzetten.

 

Bron: ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.