Nieuwsbrief Meld je aan voor de e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Agenda

Infectiepreventie

Wilhelmina Zalencentrum, Wilhelminaplein 2, Beilen
305 Verpleegkundigen, Verzorgenden

Details evenement

14 september 2016
13:30 uur
Wilhelmina Zalencentrum, Wilhelminaplein 2, Beilen
V&VN
academie@venvn.nl
030-2919050
Basislid € 84,- / Afdelingslid € 75,- / Studentlid € 42,- / Niet-lid € 105,-

Voor verpleegkundigen en verzorgenden uit zorginstellingen en de thuiszorg

Het Norovirus heerst op je werk. Meerdere cliënten worden getroffen door de 'buikgriep' en cliënten ondervinden veel ongemakken. Als klap op de vuurpijl wordt ook nog een aantal collega’s ziek. Het dagelijks werk wordt voor een langere periode behoorlijk verstoord, doordat er extra maatregelen getroffen moeten worden.

Infecties die ontstaan tijdens een verblijf in een verpleeg- of verzorgingshuis vormen een risico voor de gezondheid en veiligheid van cliënten. Dit geld eveneens voor cliënten die thuiszorg nodig hebben. Bekende en veel voorkomende zorg gerelateerde infecties zijn urineweginfecties, luchtweginfecties, wondinfecties en maagdarminfecties. Om verantwoorde zorg te kunnen verlenen is de aandacht voor infectiepreventie een absolute voorwaarde. Een goede handhygiëne en hygiënisch werken zijn enkele basiselementen uit het infectiepreventiebeleid in verpleeg- en verzorgingshuizen. 

Tijdens deze bijeenkomst krijg je inzicht hoe zorginfecties ontstaan en hoe jij op professionele wijze een bijdrage kunt leveren om zorginfecties te voorkomen. Deze vakbijeenkomst is ontwikkeld in samenwerking met Diversey. Lees meer.