Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Teruglezen: TVZ-interviews met Els Borst

Oud-minister Els Borst is maandagavond op 81-jarige leeftijd overleden.
Teruglezen: TVZ-interviews met Els Borst
Foto: ANP Marcel Antonisse

Els Borst was minister van VWS van 1994 tot 2002. Tijdens haar bewindsperiode kwam de basisverzekering tot stand. Ook richtte Borst een commissie op die de verslaglegging voor ziekenhuizen moest vereenvoudigen. Dit leidde tot het Jaardocument Zorg, waarmee zorginstellingen verantwoording afleggen aan verschillende partijen. En Borst was verantwoordelijk voor de Euthanasiewet en het donorstelsel.

Teruglezen: interviews

TVZ interviewde Els Borst twee keer in de periode dat zij minister was. Lees de interviews 'Ik denk dat alles draait om bekwaamheid' en 'We betrekken verpleegkundigen nog onvoldoende bij de beleidsontwikkeling' hieronder terug.

Marloes Oelen

Of registreer je om te kunnen reageren.