Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Petitie voor behoud onregelmatigheidstoeslag UMC’s

Verpleegkundigen en andere werknemers van UMC’s zijn een petitie gestart voor het behoud van de onregelmatigheidstoeslag. De petitie is inmiddels bijna 3000 keer ondertekend.

De handtekeningenactie is opgezet na de eerste onderhandelingen voor een nieuwe cao UMC. Werkgeversorganisatie NFU maakte bekend de bedrijfsvoering en inzet van medewerkers te willen flexibiliseren. Dit heeft gevolgen voor overwerk, bereikbaarheids- en aanwezigheidsdiensten en onregelmatige diensten (ORT). Ook heeft de NFU aangegeven in 2011 geen mogelijkheid te zien om de lonen verder te verhogen.


Onregelmatige diensten
Aan de hand van de petitie 'Wij zijn voor behoud van onregelmatigheidstoeslag in de Universitaire Medische Centra' willen de betrokkenen laten weten dat onregelmatig werken gecompenseerd moet worden. Op 21 maart wordt het overleg voor een nieuwe cao UMC voortgezet.


Auteur: Redactie TvZ
Bron: Nursing

TvVOnline redactie

2 reacties

 • no-profile-image

  ghtebbenhof

  Ik werk niet in een UMC, maar wil de petitie wel onderschrijven.

  Eigenlijk ben ik boos dat er weer iets achter het bureau bedacht wordt, waardoor een werker weer moet inleveren en waarbij het de bedenker zelf niets kost.

 • no-profile-image

  carla

  Dus wij mogen straks “blij” zijn dat we een stukje worst toegeworpen krijgen als we ons ‘s nachts op de werkvloer begeven? De werkvloer van de werkgever? Plus dat alle onregelmatigheidstoeslagen van avond, weekend en feestdagen verdwijnen? Zal toch wel zeker niet? Ik ga me maar eens op de poli begeven dan: alle weekenden vrij en alleen van ma-vrij, 9-17. Een schande! Subsidies worden vergeven aan allerhande oenen van dit land die zo gehaaid zijn om miljoenen belastinggeld achterover te drukken. En de verpleging? Die kan barsten. Denk aan de patiënt die het straks met nog minder handen aan het bed moeten doen. We gaan toch zeker niet voor een appel, een ei en een plakje worst aan het bed staan?

Of registreer je om te kunnen reageren.