Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Brancheverenigingen tegen driejarige mbo verpleegkunde

De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen gaat zich verzetten tegen het plan om de mbo-opleiding voor verpleegkundigen terug te brengen van vier naar drie jaar.

‘De NVZ is niet tevreden over de huidige kwaliteit van het verpleegkundig middelbaar beroepsonderwijs en de beginnende verpleegkundige beroepsbeoefenaar die uitstroomt’, zegt woordvoerder Anita Lenarduzzi tegen verpleegkundig vakblad Nursing. ‘Daarbij komt dat de minister heeft besloten dat algemeen vormende vakken als Nederlands, Engels en rekenen in het onderwijscurriculum worden opgenomen. Daarom keren wij ons tegen het inkorten.’ De vereniging heeft minister Marja van Bijsterveldt van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW) een brief gestuurd waarin zij hun standpunten kenbaar maken.

 

Lees verder op Nursing.nl

TvVOnline redactie

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.