Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Inzet vakbonden cao VVT bekend

De vakbonden CNV Publieke Zaak, NU’91, FBZ en AbvakaboFNV overlegden vorige week om tot een gezamenlijke inzet voor de komende cao VVT (Verpleeg- en verzorgingshuizen, thuis- en kraamzorg) te komen. Die inzet hebben de vakbonden afgelopen week naar de werkgevers gestuurd.
398verpleegkundigen_nationalebeeldbank

 

De onderhandelingen met de werkgevers starten op 29 februari.

 

Loon en inkomen

De vakbonden zetten in op verbetering van het loon en inkomen. Ook het hebben van een vast contract, werken in een vast team met een adequate bezetting en goed opgeleide collega’s zijn volgens de bonden belangrijk om verpleegkundigen en verzorgenden de waardering te geven die ze verdienen en hun werk op een goede manier te doen.


Scholing

Verder zetten de vakbonden in op scholing en opleiding, vaste teams voor vaste bewoners of cliënten, goede randvoorwaarden aan de roostering en het terugdringen van de administratie.

 

Bron: Nursing

TvVOnline redactie

Eén reactie

  • no-profile-image

    T

    Graag ook aan de werktijden denken. Nu nog steeds bij avonddiensten minder werken dus uren inleveren om in de ochtend te gaan werken dit is bij grote kontracten niet te doen. dan moet je bv bij 32 uur je extra dag inleveren. Dat is niet de bedoeling van minder gaan werken. Ook na een avonddiensten geen ochtenddienst er achteraan is niet te doen. Dit is voor 50+ te zwaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.