Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Hogeschool Utrecht start onderzoeken verbeteren zorg oudere patiënten

Hogeschool Utrecht (HU) start twee internationale onderzoeksprojecten waarbij het doel is verpleegkundigen beter voor te bereiden op veranderende wensen van oudere patiënten en het vooruit helpen van mensen met psychische klachten.

Volgens de HU ontstaat er voor veel verpleegkundigen een spanningsveld tussen het verplegen volgens protocollen binnen een bepaald tijdskader en de specifieke zorg die ouderen vragen. Het programma Nurses and Older Patients Reducing Stress Study is gericht op ondersteunen van verpleegkundigen om te veranderen in hun houding en kennis. In dit project werkt de HU samen met drie regionale ziekenhuizen, Universiteit Utrecht, V&VN en twee universiteiten in de Verenigde Staten en een in Zuid-Afrika.

 

Participatie

Met het onderzoek Community support for persons with disabilities wil de HU meer kennis ontwikkelen over de participatie van mensen in kwetsbare posities in de maatschappij. Het project richt zich op de participatie van mensen met psychische en verstandelijke beperkingen in de samenleving. Het consortium dat samenwerkt aan dit project bestaat uit vier universiteiten en zeven ngo’s uit drie verschillende landen.

 

Bron: Hogeschool UtrechtTvVOnline redactie

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.