Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Erasmus MC betaalt voor vermijdbare fout

De ouders van Joyce Rebecca de Kruijf, bij wie door een fout van het Erasmus MC hersenschade ontstond, krijgen meer dan een miljoen euro schadevergoeding van het ziekenhuis. Het heeft twaalf jaar geduurd om dit te bereiken.

Joyce Rebecca werd op 7 november 1999 geboren in het Sophia Kinder Ziekenhuis. Te vroeg, maar wel gezond. Ze had zuurstof nodig en kreeg dat via een slangetje toegediend. Er ging iets mis, waardoor blijvende hersenschade ontstond. Sindsdien is er een lange juridische strijd gevoerd of dat de schuld van het ziekenhuis was of niet.

 

Complicatie of medische fout

Het ErasmusMC spreekt van een complicatie. “Dat het slangetje hersenschade heeft aangericht is duidelijk, alleen hoe dat gebeurd is, is nog altijd niet bekend”, zegt bestuursvoorzitter Hans Büller. Vader Johan de Kruijf spreekt van een medische fout. In 2010 oordeelt de rechter in hoger beroep dat het een medisch vermijdbare fout was van het ErasmusMC. Onlangs zijn beide partijen een schadebedrag overeengekomen. Afgesproken is het exacte bedrag niet te noemen.

 

Bron: rijnmond.nl

TvVOnline redactie

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.