Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Eerste opleiding tot verpleegkundig endoscopist van start

De eerste opleiding tot verpleegkundig endoscopist start in oktober in Nieuwegein. De opleiding is ontwikkeld door V&VN Maag Darm Lever in samenwerking met de St. Antonius Academie en de Nederlandse Vereniging Maag-Darm-Leverartsen (NV-MDL).

Vanaf 2013 wordt er geleidelijk een landelijk bevolkingsonderzoek naar darmkanker ingevoerd. Verpleegkundig endoscopisten zullen hiervoor vanaf 2013 onder supervisie van een MDL-arts endoscopisch onderzoek verrichten.

 

Simulatietraining

De opleiding is bedoeld voor endoscopieverpleegkundigen met meer dan twee jaar ervaring. Naast reguliere lesdagen zijn er ook opleidingsdagen met simulatietraining. Met behulp van een simulator bekwaamt de verpleegkundige zich in het uitvoeren van het kijkonderzoek. Daarnaast zal de verpleegkundige zich in de praktijk verder moeten bijscholen. Om het diploma van Verpleegkundig Endoscopist te krijgen, zal de verpleegkundige ten minste tweehonderd kijkonderzoeken gedaan moeten hebben in de praktijk.

 

Bron: V&VN

TvVOnline redactie

Gerelateerde tags

2 reacties

 • no-profile-image

  Jolien Pon SPKS Darmkanker nl

  Om het diploma van Verpleegkundig Endoscopist te krijgen, zal de verpleegkundige tenminste tweehonderd kijkonderzoeken gedaan moeten hebben in de praktijk. Toelatingseisen voor de uitvoering van coloscopieën vanuit het bevolkingsonderzoek darmkanker, zijn volgens mij voor een endoscopist > 300  Ik weet niet wat er in de vorige reactie fout is gegaan. Excuses.

 • no-profile-image

  Jolien Pon SPKS Darmkanker nl

  Om het diploma van Verpleegkundig Endoscopist te krijgen, zal de verpleegkundige tenminste tweehonderd kijkonderzoeken gedaan moeten hebben in de praktijk. Toelatingseisen voor de uitvoering van coloscopieën vanuit het bevolkingsonderzoek darmkanker, zijn volgens mij voor een endoscopist > 300

  Ads by Google

  Hbo Opleiding?

  NTI: Altijd een Studie die bij u past. Ontvang direct uw Studiegids!

  www.NTI.nl/Gratis-StudiegidsIk gebruik insuline

  Weten wat je iedere keer moet injecteren

  MyFreeStyle.nl/InsuLinxPrinsjesdag gemist?

  Lees alle plannen over de bezuinigingen voor komend jaar.

  Prinsjesdag2012.nl  Carrière  Vacatures voor verpleegkundigen

  Op NursingBanen.nl vindt u vele vacatures voor verpleegkundigen. Neem een abonnement op de Nursing Banen Vacature Alert. U kunt zelf aangeven hoe vaak u een overzicht wilt ontvangen. Blijf op de hoogte!

Of registreer je om te kunnen reageren.