Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Europees congres voor verpleegkundigen in Rotterdam

Volgend jaar oktober wordt een groot Europees verpleegkundig congres gehouden. Er worden verpleegkundigen vanuit de hele wereld verwacht.
Op het congres worden verpleegkundigen vanuit de hele wereld verwacht.
Op het congres worden verpleegkundigen vanuit de hele wereld verwacht. - Foto: iStock

Het congres voor verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten, onderzoekers, docenten, verpleeghuisartsen, directies en managers van zorginstellingen vindt plaats van 4 tot 7 oktober 2016 in Rotterdam. De organisatie is in handen van onder andere Stichting Europees Verpleegkundig Congres, en Verpleegkundigen en Verzorgenden Nederland (V&VN) is hierbij nauw betrokken, meldt zij op haar website.  Het is de vijfde keer dat dit congres gehouden wordt. De laatste editie was in 2010.

Congres gericht op ouderenzorg

Het motto is 'Caring for older people: How can we do the right things right?' Het congres belicht veertien thema's over de zorg aan ouderen, waaronder kwaliteit van zorg, palliatieve zorg, medicatie, technologie, onderwijs en leren, management en leiderschap. Er worden zo'n duizend deelnemers verwacht, niet alleen uit Europa, maar vanuit de hele wereld. V&VN roept haar leden op om input te leveren voor dit congres, met als deadline 31 januari 2016.

Klik hier voor meer info >>

Rhijja Jansen

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.