Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Tijdschrift TvZ

TvZ is het tijdschrift voor verpleegkundigen. TvZ biedt senior verpleegkundigen, teamleiders, unitmanagers en verpleegkundig specialisten een overstijgende blik op het vak; gericht op onderzoek, opinie, beleid en management. Altijd met een link naar de praktijk. TvZ verschijnt zes keer per jaar. Wil je je breder ontwikkelen binnen het vak van verpleegkundige, dan lees je TvZ.

TvZ 1, 2017 cover

Dossier: Waardigheid en trots

Het programma Waardigheid en trots van het Ministerie van VWS doet een beroep op de professionaliteit van verpleegkundigen en verzorgenden. Het staat voor liefdevolle zorg die aansluit bij de wensen en mogelijkheden van de cliënt, met warme betrokkenheid van familie en naasten. De rol van de verpleging is heel belangrijk; zij staan immers het dichtst bij de patiënt.

Interview: Pia Dijkstra

Pia Dijkstra is sinds 2010 lid van de Tweede Kamerfractie van D66. Zij houdt zich in de Tweede Kamer vooral bezig met volksgezondheid, medisch-ethische zaken, binnenlandse zaken en sport en het emancipatiebeleid. Een gesprek over actuele zaken, zoals de wet op orgaandonatie, de ouderenzorg en de rol van wijkverpleegkundigen in de sociale wijkteams.

Actueel: Zorg in de verkiezingsprogramma's

Wat zeggen de politieke partijen over zorg? In de aanloop naar de Kamerverkiezingen van 15 maart is deze vraag actueel. Alle reden om de (concept) verkiezingsprogramma's van tien partijen tegen het licht te houden.


Wil je een abonnement op TvZ? Dat kan! Naar abonneren.