Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Tijdschrift TvZ

TvZ is het tijdschrift voor verpleegkundigen. TvZ biedt senior verpleegkundigen, teamleiders, unitmanagers en verpleegkundig specialisten een overstijgende blik op het vak; gericht op onderzoek, opinie, beleid en management. Altijd met een link naar de praktijk. TvZ verschijnt zes keer per jaar. Wil je je breder ontwikkelen binnen het vak van verpleegkundige, dan lees je TvZ.

Dossier: Evidence based practice (EBP)

EBP is een vast uitgangspunt van het verpleegkundig handelen geworden. Door het best beschikbare bewijsmateriaal (de evidence) te gebruiken in de zorgverlening kun je immers de beste zorg geven en de praktijk waar mogelijk verbeteren. Maar: bij de toepassing van EBP zijn ook nog wel een paar problemen op te lossen. Deze problemen én oplossingen schetsen wij in de nieuwste TvZ. 

Interview: V&VN directeur Sonja Kersten

Sonja Kersten is nu ruim een jaar directeur van V&VN. Van huis uit is ze medisch bioloog en voorheen werkte ze als directeur oncologische zorg bij het Integraal Kankercentrum Nederland. Wat wil zij bereiken voor de verpleegkundige beroepsgroep? Je leest het in de nieuwste TvZ.

Complementaire zorg

Het beroepsprofiel van de verpleegkundige heeft er een expertise-gebied bij: dat van de complementaire zorg. Het doel: meer structurele inzet van complementaire zorg. Hoe je hier als verpleegkundige invulling aan geeft, lees je in de nieuwste TvZ. 

Rooming-in bij kwetsbare ouderen

Kwetsbare ouderen hebben bij ziekenhuisopname een grotere kans op een delier. Een mogelijke interventie is rooming-in: familieleden blijven dan dag en nacht bij de patiënt. Hoe ervaren familieleden en verpleegkundigen dit? En wat zegt de literatuur hierover? Je leest het in TvZ. 

En ook: ADL behouden bij ouderen, geluk op de werkvloer met positieve psychologie, Faith community nursing, de oudere patiënt.

Wil je een abonnement op TvZ? Dat kan! Naar abonneren.