Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Tijdschrift TvZ

TvZ is het tijdschrift voor verpleegkundigen. TvZ biedt senior verpleegkundigen, teamleiders, unitmanagers en verpleegkundig specialisten een overstijgende blik op het vak; gericht op onderzoek, opinie, beleid en management. Altijd met een link naar de praktijk. TvZ verschijnt zes keer per jaar. Wil je je breder ontwikkelen binnen het vak van verpleegkundige, dan lees je TvZ.

Cover TvZ 2, 2017

Dossier: Persoonsgerichte zorg

We zien zowel in de Nederlandse gezondheidszorg als internationaal een toenemende aandacht voor persoonsgerichtheid. De persoonsgerichte zorg van vandaag gaat uit van de zorgvrager als uniek persoon: unieke mensen behoeven unieke zorg die aansluit op wat voor hen in het leven belangrijk is.

Interview: Els van Wijngaarden

Onderzoeker en ethiekdocent Els van Wijngaarden schreef het boek Voltooid leven. Daarvoor sprak ze met ouderen die hun leven als voltooid beschouwen. Zij zijn niet terminaal of psychish ziek, maar lijden aan het leven zelf. De mogelijkheid om dat leven op een humane wijze te beëindigen zien zij als een welkome uitweg.

Student

In deze rubriek komt een aankomend beroepsbeoefenaar aan het woord. In deze aflevering spraken wij Jasmijn Oranje, derdejaarsstudent hbo-verpleegkunde aan de Hogeschool Utrecht.


Wil je een abonnement op TvZ? Dat kan! Naar abonneren.