Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Glucose - protocol strikte glucoseregulatie ic

Protocol voor strikte glucoseregulatie op de intensive care.

 

Ten onrechte tolereren artsen en verpleegkundigen bij kritiek zieke patiënten een glucosespiegel die iets hoger ligt dan normaal. De sterfte op de IC vermindert echter aanzienlijk als je de glycemie streng onder controle houdt met insuline.

Senior IC-verpleegkundige Mark van den Boogaard ontwikkelde in het Nijmeegse UMC St Radboud een protocol voor strikte glucoseregulatie op de intensive care. Hij komt graag in contact met collega's die het willen downloaden: M.vandenBoogaard@IC.umcn.nl .

Dit protocol hoort bij het artikel 'Strikte glucoseregulatie bij IC-patiënten, insuline in kritieke momenten', dat in Nursing november 2006 is verschenen.

 

Redactie Nursing.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.