Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Abstract 'Hbo-v'er zoekt rolmodel'

Samenvatting van het artikel 'Hbo-v'er zoekt rolmodel' in Nursing maart 2008.
Abstract 'Hbo-v'er zoekt rolmodel'

 

Hbo-v-studenten klagen dat ze zich onvoldoende voorbereid voelen op de praktijk. Volgens praktijkbegeleiders missen studenten en pasafgestudeerden vaak de motivatie om zelf informatie op te zoeken in de vakliteratuur, als ze merken dat ze een kennistekort hebben.

Verpleegkundedocent Robbert Gobbens denkt dat dat komt door het feit dat sommige hbo-v’s te veel zelfstandigheid vragen van hun leerlingen.

Volgens Marian Adriaansen, hbo-v-directeur en voorzitter Landelijk Overleg Opleidingen Verpleegkunde, moet het werkveld meer verpleegkundigen inzetten in functies op hbo-niveau , zodat leerlingen zich daaraan kunnen spiegelen.

Redactie Nursing.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.