Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

'Wijkverpleegkundigen' bieden Bussemaker handtekeningen aan

Onlangs bestormden de Unie KBO en 20 'wijkverpleegkundigen' op Solex het Plein in Den Haag. Daar werden 5500 handtekeningen aangeboden aan staatssecretaris Bussemaker.

Het is een steuntje in de rug voor haar plannen om de wijkverpleegkundige terug te laten keren in de wijk, te beginnen in 40 achterstandswijken. Een mooi begin, volgens de Unie KBO. 's Lands grootste seniorenorganisatie wil echter dat dit in de rest van het land gevolg krijgt. Bussemaker noemde na het ontvangen van de handtekeningen haar plannen 'pas het begin'. 

Verkleed als wijkverpleegkundige
Getooid in verpleegkundigenkleding en lederen jas reden 20 symbolische 'wijkverpleegkundigen' het Haagse Plein op dat gelegen is aan het Binnenhof. Met een grote glimlach nam Bussemaker de 5.500 handtekeningen in ontvangst die aangeboden werden in twee enorme kussens. Letterlijk een 'steuntje in de rug' voor de plannen die Bussemaker heeft voor de terugkeer van de wijkverpleegkundige.

Unie KBO
Door: Redactie Nursing

Redactie Nursing.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.