Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

10 redenen waarom een relatie met een verpleegkundige leuk/handig is

Wat je beroep te maken heeft met jouw rol als liefdespartner? Je leest het hier.
10 redenen waarom een relatie met een verpleegkundige leuk/handig is

 

1. Altijd een deskundig oog in de buurt 
‘Lieverd, kun je eens kijken of dit normaal is?’ Je hypochondrische partner hoeft zichzelf nooit meer te onderzoeken op nare kwaaltjes met de symptomenchecker van een of andere obscure ‘medische’ website. Met jou in de buurt is immers altijd een deskundige voorhanden!

2. Verpleegkundigen hebben stalen zenuwen
Iedereen kent ze wel, kleine ongelukjes, van jezelf in de vingers knippen tot de hersenschudding van je zoon na een onhandige sprong van de duikplank. Met jou in de buurt blijft de rust bewaard: je hebt immers wel engere dingen gezien dan wat bloed en een tand door de lip.

3. Verpleegkundigen zijn intelligent
Samen met humor en een verzorgd uiterlijk, is intelligentie een van de populairste eigenschappen voor een potentiële partner. En óf een verpleegkundige slim is, ze heeft tenslotte een behoorlijk pittige opleiding overleefd, weet alles van de anatomie en fysiologie van de mens, van ingewikkelde ziektebeelden, ze is sociaal, kan met lastige situaties omgaan, houdt tijdens haar werk soms tien ballen tegelijk in de lucht en… Hoe zou ze dat kunnen als ze niet slim was?

4. Verpleegkundigen houden rekening met de ander
In een relatie kan het voorkomen dat je eigen behoeften even ondergeschikt zijn aan die van de ander. En als er iets is wat jij kunt, dan is het het rekening houden met een ander. Een relatie met een verpleegkundige staat meestal garant voor een relatie met een toegewijde partner, die bovendien erg goed kan luisteren.

5. Verpleegkundigen zijn wel wat gewend
Iedereen schaamt zich wel eens ergens voor, voor zijn overbeharing, buikje of hamertenen bijvoorbeeld. Zeker in het beginstadium van een relatie zou je dergelijke dingen misschien het liefst verbergen. Alleen: niemand is perfect. Jij als verpleegkundige weet dat als geen ander, je bent wel wat gewend. Niet dat jouw potentiële partner zich nooit hoeft te wassen of te scheren, maar waarschijnlijk schrik je echt niet meer van een kleine, normale imperfectie als een harige moedervlek op een bil.

6. Verpleegkundigen hebben een afwisselend leven
Door het afwisselende rooster heb je natuurlijk wel eens weeekenddiensten, maar heb je ook regelmatig ‘weekend’ doordeweeks. Dan is het soms vrijdag op maandag en zaterdag op woensdag. Handig, want er zijn geen lange rijen bij de bioscoop en er is altijd ruimte in restaurants. Bovendien: niet iedereen wil 24/7 op de bank voor de tv zitten met z’n lief. Dus plant je partner dat weekendje weg met ‘de mannen’ in als jij drie late diensten achter elkaar hebt. Prima toch! 

7. Verpleegkundigen zijn populair bij schoonouders
Als verpleegkundige ben je vrijwel altijd verzekerd van een baan, zelfs in economisch zwaardere tijden. Zieke mensen zijn er immers altijd. Bovendien heb je als verpleegkundige een dankbare, respectabele baan. Plus zou je het werk niet eens mogen doen als je niet betrouwbaar was. Dus als je zijn ouders eindelijk gaat ontmoeten en vertelt dat je verpleegkundige bent, val je ongetwijfeld in de smaak.

8. Verpleegkundigen zijn goede papa’s en mama’s 
Compassie, geduld en daadkracht zijn eigenschappen die als verpleegkundige handig zijn, maar ook zeker als je de papa of mama wordt van een kleine dondersteen.

9. Een verpleegkundige geeft een veilig gevoel
Verpleegkundigen kennen de fijne kneepjes van het eerstehulpverlenen, kunnen reanimeren en  weten over het algemeen hoe ze een wond moeten verzorgen. Mocht je partner ooit in medische nood komen, dan weet jij wat te doen en hoe je kalm blijft gedurende het proces. Je weet wat ze zeggen: het is altijd handig als er een dokter in de buurt is. Nou, eigenlijk geldt hetzelfde voor jou.

10. Verpleegkundigen hebben altijd wat te vertellen
Of je nou op de seh werkt, op de kinderafdeling of in de psychiatrie: verpleegkundigen komen in heel wat rare situaties terecht en maken heel wat mee. Jij hebt dus altijd wel een sappig verhaal paraat, tot groot vermaak van jouw vrienden, bekenden én potentiële lovers. En, mocht hij ervan houden, ook een heel vies verhaal vertellen kun jij wel. Maar niet tijdens een romantisch etentje natuurlijk. 

Vrij vertaald uit het Engels door Nienke Berends
15 reasons to date a nurse

 

Redactie Nursing.nl

27 reacties

 • no-profile-image

  els

  van een hypochondrische partner kun je zelf knettergek worden, ondanks al le geweldige kwaliteiten van een verpleegkundige: bij elke scheet denkt ie dat ie kanker heeft, en uitgeteld van sporten denkt ie hartpatient of COPD te hebben. Als je t niet te serieus neemt kun je de echtscheiding gaan regelen (was een goed idee van inmiddels ex) :)

 • no-profile-image

  Linda

  Wat een leuk bericht!
  Op de vrij-gezellige na dan ... Iets wat ik hier eerder las.
  Een verpleegkundige in relationele zin kan ook averechts werken niet omdat je zo rustig en multitaskerig overkomt. Maar reden dat je bijna alles zelf kunt waardoor de andere het gevoel kan krijgen tekort te schieten.
  Het is balanceren op een wip of een mooie gelijke ontmoeten waar jij je ook aan kunt optrekken.
  Mijn vent is therapeut... we kunnen het prima vinden overigens.

 • no-profile-image

  Loes

  echt iets voor menno

 • no-profile-image

  bjorn

  ik vind dat wel kunnen is makkelijk kun je dan aan haar vragen kan dit of als je zelf iets minder goed kan kan ze je helpen. maar ben nog wel vrijgezel zit in een rolstoel

 • no-profile-image

  Nienke, redactie Nursing

  @Chris Dan kijk je toch even bij de Engelse versie? Er staat een link onder ;) Sommige dingen overlapten iets teveel vond ik. Vandaar :)

 • no-profile-image

  chris

  Leuk, echter vraag me af wat er is weggelaten...immers hebben ze het in de NL versie of 10 redenen en het is vertaald vanuit het engels en die heeft het over 15 redenen????

 • no-profile-image

  Ellen

  Jemig! Hoe kan het dan toch dat ik al jáááren vrijgezel ben??!!

 • no-profile-image

  M.

  Zeker wel, we hebben gewoon het allergeweldigste beroep wat er bestaat, toch.........

 • no-profile-image

  Tjerk

  Zalig gewoon:D

 • no-profile-image

  Esther

  Hee schatje,
  Wat mag je blij zijn met mij! :P
  Kusjes!

 • no-profile-image

  Ron

  Ha, wat een leuk artikel!
  Ik ben wel een mannelijke verpleegkundige maar zie wel eigenschappen terug, heb het gelijk mijn man onder de neus gedrukt! Of er nog een stukje in kon komen over shopgedrag van de verpleegkundigen??!

 • no-profile-image

  Hans Verbeek recovery medewerker

  Waarom zijn verpleegkundige "zij". Het kan ook "hij" zijn. Ik wist trouwens niet dat ik zo goed was.

 • no-profile-image

  Bart

  Tja verpleegkundig is vrouwlijk ( staat altijd als ze) kijk maar in het profiel, wordt wel tijd dat ze dat aanpassen anders wordt het nooit wat met het vak. Kijk maar naar dhr gaylord focker ;-)

 • no-profile-image

  johan

  jammer dat het in punt 3 alleen over ze (vrouwelijk) gaat!!!!

 • no-profile-image

  Tokkelkip

  Beroepsmatig zullen deze 10 punten zeker kloppen! Het is absoluut geen garantie dat de partner er ook prive voor staat! Sterker nog werk is werk en prive is prive!

 • no-profile-image

  Anna

  Ik heb altijd gezegd: als je met een verpleegkundige een relatie aangaat, zit je altijd goed. En ziehier de bevestiging! Groot compliment en o zo waar :-p!

 • no-profile-image

  Henrike

  Weten jullie eigenlijk wel hoeveel je boft met elkaar?

 • no-profile-image

  Marijn

  Jammer dat het voor de zoveelste keer gaat over de verpleegkundige als VROUW... Ik ben man en mijn vrouw boft ook met mij! ;-)

 • no-profile-image

  VP i.o.

  Ik vindt dit artikel een enorm compliment voor de beroepsgroep maar de dagelijkse realiteit is in mijn ogen toch anders. Of ligt dat aan mij ?

 • no-profile-image

  Medic

  Natuurlijk over de zware inspanning en grote verantwoordelijkheid tov de magere verloning wordt er niet veel gesproken eh ... dat ze braaf zijn had er beter bijgestaan.

 • no-profile-image

  elisabeth

  Welke goede eigenschappen hebben engelse verpleegkundige wel die nederlandse niet hebben?? Er zijn er 5 verdwenen in de vertaling??

 • no-profile-image

  Daniel Pierards

  Verpleegkundigen kunnen nochtans ozo klein kinderen zijn.....

 • no-profile-image

  Gregor

  Tof artikel! ;)

 • no-profile-image

  aafje

  zo zo!! dat we leuke mensen waren wist ik maar dat we zoveel goede eigenschappen hadden..... goed om nog eens te lezen! ha ha

 • no-profile-image

  Loes

  Leuk voor Valentijnsdag!

 • no-profile-image

  Hanneke

  Haha, leuk artikel! :-)

 • no-profile-image

  denise

  Vind je dit niet uniek, eindelijk een goed woord over de vp.

Of registreer je om te kunnen reageren.