Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Vliegtuigkliniek biedt medische zorg in Oost-India

Het Orbis Flying Eye Hospital landt op de luchthaven van Kolkata in Oost-India. In het vliegtuig - omgetoverd tot een mobiele oogkliniek – krijgen lokale bewoners gratis medische oogzorg krijgen. Plaatselijke zorgprofessionals kunnen in het vliegtuig scholingen en trainingen volgen.

Foto

 • Een vader beschermt de ogen van zijn zoon tegen het zonlicht na een bezoek aan het vliegtuighospitaal. Dit tot oogkliniek verbouwde vliegtuig biedt tot en met 22 september gratis medische oogzorg aan plaatselijke inwoners.

  Een vader beschermt de ogen van zijn zoon tegen het zonlicht na een bezoek aan het vliegtuighospitaal. Dit tot oogkliniek verbouwde vliegtuig biedt tot en met 22 september gratis medische oogzorg aan plaatselijke inwoners.

  Foto: EPA
 • Het vliegtuighospitaal is een initiatief van hulporganisatie Orbis. Voordat het vliegtuig aankomt in een land screenen vrijwilligers van Orbis patiënten in de lokale ziekenhuizen. Prioriteit wordt gegeven aan kinderen en aan patiënten die bilateraal blind zijn en een operatie niet kunnen betalen.

  Het vliegtuighospitaal is een initiatief van hulporganisatie Orbis. Voordat het vliegtuig aankomt in een land screenen vrijwilligers van Orbis patiënten in de lokale ziekenhuizen. Prioriteit wordt gegeven aan kinderen en aan patiënten die bilateraal blind zijn en een operatie niet kunnen betalen.

  Foto: EPA
 • In het vliegtuighospitaal worden ook lezingen en trainingen geven aan de plaatselijke zorgprofessionals. Zij kunnen via een live-verbinding meekijken met chirurgische ingrepen, tijdens en na de operatie kunnen ze vragen stellen aan de chirurgen.

  In het vliegtuighospitaal worden ook lezingen en trainingen geven aan de plaatselijke zorgprofessionals. Zij kunnen via een live-verbinding meekijken met chirurgische ingrepen, tijdens en na de operatie kunnen ze vragen stellen aan de chirurgen.

  Foto: EPA
 • Oogartsen, anesthesisten en verpleegkundigen zijn werkzaam in het vliegtuighospitaal. Zij zijn minimaal een jaar verbonden aan de organisatie en reizen meer dan 300 dagen per jaar. Vaak zijn ze drie maanden van huis. Op de website www.orbis.org staan regelmatig vacatures.

  Oogartsen, anesthesisten en verpleegkundigen zijn werkzaam in het vliegtuighospitaal. Zij zijn minimaal een jaar verbonden aan de organisatie en reizen meer dan 300 dagen per jaar. Vaak zijn ze drie maanden van huis. Op de website www.orbis.org staan regelmatig vacatures.

  Foto: EPA
 • Vliegtuigkliniek biedt medische zorg in Oost-India
  Foto: EPA

Marloes Oelen

Of registreer je om te kunnen reageren.