Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Aandacht voor agressie op Nursing Event

De publiekscampagne vanuit de overheid om geweld tegen hulpverleners aan te pakken, gaat eind deze maand van start. Dat maakte minister Remkes van Binnenlandse Zaken deze week bekend. Ook het Nursing Event besteedt aandacht aan de actuele kwestie.

 
Naast het lanceren van een campagne is de minister inmiddels begonnen met het maken van een actieplan, waarin komt te staan dat geweldpleging tegen hulpverleners zwaarder wordt bestraft. Daarnaast denkt hij erover om tijdelijke ziekenhuisverboden in te voeren tegen mensen die zich daar agressief hebben gedragen.
 
Begin
De maatregelen volgen op een grote stroom geweldsincidenten tegen ambulancepersoneel van de afgelopen maanden. Onlangs kondigde Ambulancezorg Nederland aan dat zij de situatie ‘zat was en ingrijpen vanuit de overheid eiste’. Met de publiekscampagne wordt daarmee een begin gemaakt.
 
Training weerbaarheid
Vakbond Abvakabo FNV houdt op het Nursing Event 2006 een training weerbaarheid, waar verpleegkundigen en verzorgenden in een uur kunnen kennismaken met hun eigen reactie op geweld en leren zij wat je het beste kunt doen. ‘Een uur is niet veel, maar het geeft wel een indruk van hoe je je eigen werkplezier kunt laten bedreigen en verpesten’, aldus Abvakabo.
 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.