Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Ambulancesector is het zat en eist ingrijpen

VLAARDINGEN - Ambulancezorg Nederland is het zat en eist van de overheid direct ingrijpen bij het tegengaan van agressie tegen ambulancepersoneel. Dat staat in een persbericht naar aanleiding van het zoveelste incident afgelopen weekend.

Ambulancezorg vraagt de overheid dringend om de reeds aangekondigde publiekscampagne nu concreet te maken. 'Het moet voor iedereen duidelijk zijn dat geweld onacceptabel is, zeker tegen hulpverleners', is in het persbericht te lezen.

Anoniem

Ook pleit de vereniging voor een actief vervolgingsbeleid. 'Mensen die hulpverleners bedreigen en aanvallen moeten voelen dat dat niet getolereerd wordt', aldus Ambulancezorg. Bovendien moeten ambulancemedewerkers de mogelijkheid krijgen om anoniem aangifte te doen, wanneer zij tijdens hun werk belaagd zijn, meent de branche-organisatie. 

Actie

Ambulancezorg benadrukt dat binnen de sector al veel gebeurt om het geweld tegen medewerkers het hoofd te bieden . Zo krijgt het personeel trainingen en zijn er afspraken over het inschakelen van de politie wanneer dat nodig is. Het wordt nu tijd dat ook overheid en burgers actie gaan ondernemen, vindt Ambulancezorg.

Noodklok

Het persbericht is een reactie op het voorval in Vlaardingen afgelopen weekend. Daar werden ambulancebroeder en toegesnelde agenten belaagd door een grote groep omstanders.

De CNV BedrijvenBond luidde in augustus de noodklok . Voorzitter Jaap Jongejan pleitte voor een voorlichtingscampagne.

Redactie Nursing

Eén reactie

  • no-profile-image

    Sharpe22Minnie

    Don't you recognize that this is high time to get the loans, which would realize your dreams.

Of registreer je om te kunnen reageren.