Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Cao-akkoord verpleeg- en verzorgingshuizen

ZOETERMEER - Het loon van de werknemers in de verpleeg- en verzorginghuizen gaat in 2006 met twee procent omhoog. Dat heeft ABVAKABO FNV afgesproken in de cao-onderhandelingen met werkgever Actiz.

 
Onderhandelaar Pim van Loon is tevreden met het bereikte resultaat: 'Deze loonstijging past goed in de loonontwikkeling die we dit jaar in Nederland zien. Maar wat belangrijker is; voor werknemers in de verpleeg- en verzorgingshuizen betekent het een koopkrachtverbetering.'
 
Loonsverhoging
De cao loopt van 1 januari 2006 tot 1 januari 2007. Per 1 januari 2006 krijgen de werknemers een structurele loonsverhoging van 1,5 procent. Aan het eind van het jaar komt daar een eenmalige uitkering van 0,5 procent bij. Ook is afgesproken dat de eenmalige uitkering van 0,5 procent vanaf 1 januari 2007 wordt omgezet in een structurele werkgeversbijdrage in de levensloopregeling. De cao voor verpleeg- en verzorgingshuizen geldt voor 225.000 werknemers.
 
Thuiszorg
Volgens bestuurder Van Loon van ABVAKABO FNV is het cao-akkoord voor verpleeg- en verzorgingshuizen een mooie opmaat naar de, nog af te sluiten, cao voor de thuiszorg. Ook daar onderhandelt ABVAKABO FNV met werkgever Actiz. Naast de loonontwikkeling zal daar vooral het behoud van werkgelegenheid centraal staan. ABVAKABO FNV vreest banenverlies in de thuiszorg als gevolg van invoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO).
 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.