Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Miljoenen lijden aan toiletfobie

Meer dan vier miljoen Britten hebben last van toilet-fobie. Dat houdt in dat zij panisch zijn voor openbare toiletten en soms zelfs hun huis niet meer verlaten uit angst ergens anders 'te moeten'.

Dat meldt de BBC vandaag.
 
Belemmering
Het Britse nationale fobieën centrum NPS heeft de prevalentie van de fobie onderzocht en lanceert een campagne om het probleem aan te pakken. De fobie komt in verschillende sterktes voor, maar belemmert mensen in het algemeen ernstig in hun doen en laten. De fobie heeft invloed op het sociale leven en op het eet- en drinkgedrag.
 
Schaamte
Smetvrees is één van de oorzaken van de toiletfobie, aldus de NPS. De angst komt daarnaast voort uit schaamte dat anderen je kunnen horen in een openbaar toilet. Sommige mensen met de fobie wijzen zelfs banen af als hun werkplek nabij het toilet gelegen is, omdat ze bang zijn dat collega's hen erin en eruit zien komen. De NPS-campagne wil patiënten zover krijgen om hulp te zoeken voor hun probleem.
 

Redactie Nursing - Brenda Kluijver

Of registreer je om te kunnen reageren.