Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

NU'91: niet verder met Unie Zorg & Welzijn

NU’91 ziet af van samenwerking met de Unie Zorg & Welzijn. Met het besluit wil NU’91 duidelijkheid creëren voor de eigen leden.

 

NU'91 sloot in november 2005 een samenwerkingsovereenkomst met De Unie Zorg en Welzijn . 'Het doel hiervan was te onderzoeken of wij door samenwerking de positie van verpleegkundigen en verzorgenden zouden kunnen versterken,' aldus Von Bönninghausen.


Verwarring

Uit een evaluatie concludeert NU'91 echter dat het samen opgaan van de vakbonden verwarring veroorzaakt. 'Bijvoorbeeld op momenten dat de voorzitter van De Unie - waarvan de Unie Zorg & Welzijn deel uitmaakt - uitspraken doet waar wij niet achter staan. Onze leden zijn vervolgens in de veronderstelling dat NU'91  zo'n standpunt steunt,' aldus Nu'91-voorzitter Ria von Bönninghausen.


Cao

Een ander argument tegen samenwerking is volgens NU'91 het gegeven dat andere vakbonden naast zorgverleners ook andere medewerkers vertegenwoordigen. Von Bönninghausen: 'Dat zorgt ervoor dat wij met ons pleidooi voor een landelijke cao specifiek voor verpleegkundigen en verzorgenden alleen staan aan de onderhandelingstafel. Of tijdens gesprekken over de pensioengerechtigde leeftijd. Voor mensen aan het bed is dat een belangrijker onderwerp dan voor bureaumedewerkers.'  • Elke week automatisch op de hoogte van het zorgnieuws met de Nursing Nieuwsbrief. Meld je gratis aan!

Redactie Nursing - Christie Klaucke

Of registreer je om te kunnen reageren.