Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Ziekenhuis weert smaakstoffen uit maaltijd

Het St. Lucas Ziekenhuis in Winschoten serveert voortaan alleen nog maar maaltijden zonder toegevoegde kleur-, geur-, en smaakstoffen.
Ziekenhuis weert smaakstoffen uit maaltijd

Reden voor het besluit is dat steeds meer patiënten allergisch blijken te zijn voor onnatuurlijke toevoegingen in het voedsel , aldus A. Zuidema, hoofd Voeding van het ziekenhuis dinsdag. Het St. Lucas is volgens hem het eerste ziekenhuis van Nederland dat deze maatregel invoert.
 
Zeewier
In plaats van chemische smaakversterkers worden er alleen nog maar natuurlijke toevoegingen gebruikt, zegt Zuidema. Zo worden kruidenmengsels vervangen door verse kruiden en wordt zeewier ingezet als smaakversterker . Nadelige gevolgen voor de smaak heeft dit volgens hem niet. 'Veel producten worden er juist alleen maar lekkerder van.'
 
Broodmaaltijd
In eerste instantie worden alleen de hoofdmaaltijden zonder chemische toevoegingen geserveerd. Binnenkort geldt de maatregel ook voor de broodmaaltijden.
 

Redactie Nursing

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.