Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Nieuwe praktijkkaart voor slechtzienden

Met de nieuwe praktijkkaart van het LEVV is het voor verpleegkundigen nu makkelijker om blinde- en slechtziende patiënten te helpen bij de zelfzorg.

 
De praktijkkaart van het LEVV 'tekort in zelfverzorging bij een verminderd gezichtvermogen' doet aanbevelingen aan verpleegkundigen en verzorgenden hoe blinde en slechtziende patiënten het beste begeleid kunnen worden naar zelfstandigheid en, als dat niet mogelijk is, hoe de zelfzorg effectief over te nemen.
 
Tips
Er staan handige tips in, zoals de aanbeveling om handdoeken in contrasterende kleuren aan te schaffen of alles altijd op dezelfde plek terug te leggen. Daarnaast gaat de kaart in op praktische zaken als wassen, kleden en toiletgang.
 
Praktisch
Om de kaart gemakkelijk in de praktijk te kunnen gebruiken, is deze gemaakt van duurzaam materiaal, heeft een uitvouwbare harmonicavorm en is uitgegeven in zakformaat. Hij past dus precies in een zak van je uniform.
 
Redactie Nursing – Sigrid Dekker

Of registreer je om te kunnen reageren.