Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Slechte medicijnstrip vermindert therapietrouw

Het afgelopen jaren zijn opvallend veel klachten binnengekomen over de medicijnstrips van maagzuurremmer omeprazol en bloeddrukverlager amlodipine.

Dat heeft het DGV, het Nederlandse instituut voor verantwoord medicijngebruik, gemeld. Sinds mei 2004 tot en met de zomer van dit jaar hebben 66 mensen geklaagd over de strips. Ze moeten met een lipje de folie van de strips trekken om bij de medicijnen te kunnen. Veel mensen hebben daar moeite mee.
 
Innemen
Volgens DGV zijn patiënten sneller geneigd medicijnen niet te gebruiken als ze problemen hebben bij het innemen. De fabrikanten hebben het instituut toegezegd meer aandacht te besteden aan een gebruiksvriendelijke verpakking van de middelen.
 

Redactie Nursing

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.