Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

V&VN-voorzitter positief over CZ

‘Complementaire zorg is aanvullende zorg die het verschil maakt. De patiënt heeft er baat bij.’ Dat heeft V&VN-voorzitter Marian Kaljouw gezegd op het Nursing Event-symposium Complementaire zorg, afgelopen zaterdag.
V&VN-voorzitter positief over CZ

 
Marian Kaljouw nam tijdens het symposium het boek 'Inleiding Complementaire Zorg' - het eerste verpleegkundige leerboek over CZ, uitgegeven door Elsevier Gezondheidszorg - in ontvangst uit handen van de auteurs Susan Hupkens en Anneke Huisman. Susan Hupkens is docent aan de opleiding Complementaire zorg van het Haagse Mondriaan College; Anneke Huisman is voorzitter van de Nederlandse Vereniging Complementaire Zorg.
 
Casus
In haar korte toespraak beschreef Kaljouw de casus van een reumapatiënt die baat heeft bij een warm bad in de ochtend en een massage met gemberolie. ‘De vrouw kwam hierdoor weer buiten. Het is schandalig dat dit soort zorg niet vaker geboden wordt,’ aldus de V&VN-voorzitter.
 
Fusie
Ook gaf zij aan blij te zijn met de fusie van de V&VN met de Nederlandse Vereniging Complementaire Zorg . ‘Verpleegkundigen en verzorgenden zijn bij uitstek de zorgverleners die CZ moeten aanbieden. Ze zijn van harte welkom.’ De V&VN gaf eerder aan nog geen officieel standpunt in te willen nemen over CZ, omdat het onderwerp controversieel is.
 

 

Redactie Nursing – Christie Klaucke

Of registreer je om te kunnen reageren.