Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Definitieve fusiepartners AVVV bekend

UTRECHT - Het is nu definitief: de AVVV heeft bekend gemaakt met vijftien verpleegkundige beroepsverenigingen op te zullen gaan in een nieuwe organisatie.
 

 
Daarmee is een historische stap gezet naar krachtenbundeling in de verpleging en verzorging. Overigens is er in het verleden verschillende keren geprobeerd om tot één grote sterke organisatie te komen, maar dit is dat steeds mislukt omdat de beroepsverenigingen bang waren hun eigenheid te verliezen.
 
Leden
De verenigingen die zichzelf nu opheffen en opgaan in de nieuwe organisatie Verpleegkundigen en Verzorgenden Nederland (V&VN) zijn: 
 
De BNMVV (militair verpleegkundigen), de BOG (obstetrie en gynaecologie), de LOVS (verpleegkundig specialisten), LVSV (sociaal verpleegkundigen), LVW (wijkverpleegkundigen), NVAV (antroposofisch verpleegkundigen), de NVNP (Nurse Practitioners), de NVSPV (sociaal psychiatrisch verpleegkundigen) de NVVR (reumaverpleegkundigen), VerVe (verplegingswetenschappers), VNIV (incontinentieverpleegkundigen), VVKV (kinderverpleegkundigen), VVSN (stomaverpleegkundigen) en Werveling (verpleegkundigen in de zorg voor verstandelijk gehandicapten).
 
Tweede ronde
In het najaar zal een tweede fusieronde plaatsvinden en komen ook andere beroepsverenigingen bij V&VN.
 

 

Redactie Nursing.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.